«AC/DC» fani veiksmīgi atgriezušies Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

No Varšavas atgriezies «AC/DC» fanu reiss 4 autobusu sastāvā, kura dalībnieki pašmāju mūziķu izklaides programmas pavadībā apmeklēja leģendārās smagā rokenrola grupas koncertu.

28. maijā, piektdien ap pusdienlaiku Rīgā atgriezušies vieni no lielākajiem austrāliešu grupas «AC/DC» faniem, kas koncertu Polijas galvaspilsētā apmeklēja kopā, «AC/DC» fanu reisa autobusos. Koncerts un fanu reiss notika par spīti lietusgāzēm un plūdiem, kas valdīja Polijā un tās kaimiņvalstīs. Koncerta dienā lietus tikpat kā nebija, tādēļ koncerta apmeklētāji visu dienu varēja veltīt Varšavas apskatei, tā kā fanu reiss pilsētā ieradās jau agrā rītā, pēc skaļas un jautras nakts ceļā.

Fanu reiss no Teātra Observatorijas Rīgā devās 26. maija beigās ap pusnakti, lai gandrīz visu nakti ceļā pavadītu atrakcijām, muzikāliem priekšnesumiem un kopīgas sadziedāšanas piesātinātu braucienu. Tāpat pagājusi arī nakts atpakaļceļā. Un, neskatoties uz stingro kontroli uz Lietuvas un Latvijas robežas, pat daži, kas ceļā bija devušies bez pases, veiksmīgi nokļuva Latvijā. Kopumā brauciena laikā tika izdzerti vairāki simti litru «Battery» enerģijas dzēriena un «Tuborg» alus, kas pat atpakaļceļā joprojām bija pieejams auksts – no ledusskapja. Bija pieejamas arī uzkodas no komiksa «Pratigie.lv».

Gan brauciena laikā, gan pēc koncerta turpat stāvvietā pie autobusiem tieši blakus koncerta vietai fanu reisa vadītāji ar draugiem – citiem mūziķiem, sniedza muzikālus priekšnesumus, kuriem pievienojās fanu reisa dalībnieki un citi interesenti. Vadītāji – jaunais rokmūziķis Kaža, latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks un radio dīdžejs un mūziķis Ufo – fanu reisa dalībniekus visa ceļa garumā iepazīstināja ar interesantiem faktiem par grupu «AC/DC», tās dalībnieku profesionālo un privāto dzīvi.

Fanu reisā piedalījās arī «Radio SWH Rock» un «Apollo.lv» konkursa uzvarētāji kopā ar Arti Dvarionas, Uldim Rudakam palīdzēja grupas «Rūsa» līderis Viesturs Polikarps, Kažam pievienojās grupas biedri un draugi, Sovvaļnīka plānotā palīga, grupas biedra Māra Lovnika, kurš tikko guvis rokas traumu, vietā ģitāru spēlēja mūziķis no latgaliešu smagā metāla grupas, un Ufo talkā nāca viņa dēls – ģitāristu sesijās atzīts šī instrumenta virtuozs – Francis.

«AC/DC"Polijā sniedza apmēram 2 stundas garu koncertu-šovu, to iesildot poļu grupai Džem. Koncerts notika turnejas «Black Ice World Tour» ietvaros, un viesoties Latvijā grupa pagaidām neplāno. Iepriekšējā «AC/DC"koncertturneja notika gandrīz pirms desmit gadiem.

Fanu reisa organizators – aģentūra «magicFIB» – saka paldies informatīvajiem atbalstītājiem – «Radio SWH Rock», «Apollo.lv», «draugiem.lv», «Novonews.lv», «Receptes.lv» un citiem informētājiem, pārvadātājiem «Hansabuss» un visiem fanu reisa dalībniekiem, kā arī tiem, kas palīdzējuši fanu reisa tapšanā.

Nākamie fanu reisi plānoti uz roka balāžu lielmeistara Roda Stjuarta koncertu Viļņā 10. jūnijā, kā arī aktuālās popmūziķes Lady Gaga koncertu Varšavā novembra beigās.

Biļetes jau pieejamas tirdzniecībā «Biļešu Servisā». Informācija – «fanureiss.lv». Sekos informācija arī par citiem fanu reisiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu