Jaunās «Brabantia» rūpnīcas pamatos iemūrē kapsulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien svinīgā pasākumā «Brabantia Latvia» jaunās rūpnīcas pamatos Talsu novada Pastendē tika iebūvēta kapsula ar tajā esošo vēstījumu nākošajām paaudzēm, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvji.

«Brabantia Latvia» rūpnīcas paplašināšana ļaus uzsākt Latvijā ražot vēl vienu no «Brabantia» produktu grupām- veļas žāvētājus. Plānotais investīciju apjoms pārsniegs 1,5 milj. LVL. Blakus esošajai rūpnīcai tiek būvēta 3000 m² liela ražotne.

Kapsulas iemūrēšanas svinīgajā pasākumā piedalījās: Nīderlandes vēstnieks Latvijā Jurriaan Kraak, LIAA direktors Andris Ozols, Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs, A/S «LX Grupa» valdes priekšsēdētājs un prezidents Mārcis Apsītis, «Brabantia» valdes loceklis Marcel Van De Velde. 

Nīderlandes vēstnieks Latvijā Jurriaan Kraak: «Esmu lepns, ka notiek šāds notikums tieši šeit, kas norāda, ka «Brabantia» uzticas uzņēmumam Latvijā. «Brabantia» ir ne tikai viens no vecākajiem Nīderlandes uzņēmumiem, tam ir ļoti īpaša nozīme. Varu droši apgalvot, ka ikviens Nīderlandes iedzīvotājs kopš bērnības ir uzaudzis ar kādu no Brabantia izstrādājumiem, kaut vai kārbām, kur mūsu mammas no mums slēpa cepumus.«

LIAA direktors Andris Ozols: «Atceros laiku pirms diviem gadiem, kad Latvija piedalījās īstā sacensībā, lai Nīderlandes kompānija «Brabantia» atvēru ražotni tieši Latvijā, nevis Lietuvā vai Igaunijā. Patiess prieks, ka kopējās sadarbības un savstarpējās uzticēšanās rezultātā «Brabantia» novērtēja un noticēja sava biznesa iespējām šeit.»

«Babantia» valdes loceklis Marcel Van De Velde: «Parasti tiešo investīciju piesaiste ir liels risks uzņēmumam, bet pirms pāris gadiem mēs atradām īsto formulu tieši šeit Latvijā. Galvenais mūsu lēmuma pamatā bija uzticamība Latvijas menedžmenta komandai, kas jau šobrīd veiksmīgi īsteno projekta otro fāzi.»

SIA "Brabantia Latvia"  darbību Latvijā, Talsu novada Ģibuļu pagastā uzsāka 2008.gada kā Nīderlandes kompānijas "Brabantia" meitasuzņēmums. "Līdz ar to mēs Latvijā kļuvām par pasaules pazīstamā sadzīves metālizstrādājumu produktu ražotāja "Brabantia" 5.rūpnīcu pasaulē, kurā tika uzsākta viena no plašā produkta klāsta- gludināmo dēļu ražošana. Šobrīd vairāk nekā 50 000 tūkstoši gludināmo dēļu pārdoti ar uzrakstu Made in Latvia, ko saražojuši mūsu 25 darbinieki 3000 m² lielās rūpnīcas telpās. Šogad dubultojot ražotnes platību un darbinieku skaitu, sāksim ražot vēl vienu produktu- veļas žāvētājus," uzsvēra SIA „Brabantia Latvia" rūpnīcas direktors Georgijs Buklovskis.

2008.gadā izvērtējot potenciālo ražotnes atrašanās vietu, «Brabantia» salīdzināja vairākas Austrumeiropas valstis. Latvija tika izvēlēta, pateicoties augsti attīstītām metālapstrādes nozares tradīcijām, dalībai Eiropas Savienībā un eiro piesaistītai nacionālajai valūtai, kopumā labvēlīgai uzņēmējdarbības videi un LIAA sniegtajam atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu