Vilnītis neatcels rīkojumu par reformām KNAB

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Normunds Vilnītis pats neatcels rīkojumu par reformām birojā.

Intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» Vilnītis skaidroja: ja viņš atcels šo lēmumu, tas nozīmēs, ka viņš ir rīkojies prettiesiski un nelikumīgi.

«Es nevēlos izmantot likumā man nedeleģētas pilnvaras - pašam  atcelt savu lēmumu,» sacīja Vilnītis.

Šādu atbildi viņš arī sniedzis vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim (JL).

Jau vēstīts, ka premjers izdevis rezolūciju, ar kuru uzdevis Vilnītim atcelt sāktās reformas birojā.

Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «De facto», neraugoties uz premjera Dombrovska un Valsts kancelejas juristu iebildumiem, KNAB priekšnieks sācis būtiskas pārmaiņas šīs iestādes izmeklētāju darbā. Birojā izveidota operatīvo darbinieku grupa, kas strādās tiešā Vilnīša pakļautībā, apejot KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, kura sevi līdz šim apliecinājusi kā visai principiālu un veiksmīgu korupcijas apkarotāju.
Līdz šim par operatīvajām darbībām, kriminālprocesu sākšanu, cilvēku aizturēšanu un līdzīgām norisēm KNAB atbildīga bija Apkarošanas daļa, kuru vada Strīķe. Bet nu ir kļuvis skaidrs, ka turpmāk KNAB būs vēl viena operatīvo darbinieku grupa, kuras darbu tiešā veidā varēs noteikt KNAB priekšnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu