Saeimas komisija: Vilnīša lēmums par KNAB reformu ir likumīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ievērojot to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pēc ieviestās reģionālās reformas nav palielināts darbinieku skaits, kā arī netiek pieprasīti papildus līdzekļi, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un pretkorupcijas komisija uzskata, ka nevar runāt par to, ka biroja vadītājs būtu pieņēmis nepareizu lēmumu par KNAB darba turpmāko virzību.

Lēmums ir pareizs un tas atbilst KNAB likumam, to šodien pēc aptuveni pusotras stundas ilgas KNAB vadītāja Normunda Vilnīša un viņa vietnieka Alvja Vilka iztaujāšanas uzsvēra Saeimas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP).

Komisijai savs viedoklis būtu jāiesniedz Nacionālajai drošības padomei, kas sestdien plāno skatīt jautājumu par KNAB reģionālo reformu un saistībā ar nesaskaņām, kas birojā radušās.
Pilnībā komisijas vadītāja apkopojumam gan nepiekrita atsevišķi deputāti, piemēram, Vaira Paegle (PS), jo, viņasprāt, Vilnītis nav spējis pamatoti argumentēt reģionālās reformas nepieciešamību, tomēr Paegle piekrīt arī pārējiem komisijas deputātiem, ka KNAB iekšējās nesaskaņas būtu jārisina biroja iekšienē, nevis publiskajā telpā.

Komisija savu viedokli par šodienas sēdi noformulēs rakstiski, un rīt katrs no tās locekļiem varēs atsevišķi parakstīties.

Tāpat komisijā šodien vairākkārt izskanēja viedoklis par to, ka ir nepietiekama komunikācija starp KNAB vadību un premjeru. Tika runāts par to, ka šādām tikšanām vajadzētu notikt daudz biežāk un iespējamās problēmas jāmēģina risināt pirms katra konkrēta lēmuma pieņemšanas.

KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe šodien uz komisijas sēdi neieradās, lai gan bija aicināta. Kā sacīja Vilnītis, Strīķe savu neierašanos pamatojusi ar to, ka viņai esot jāveic steidzamas un neatliekamas darbības. Vilnītis gan sīkāk par šiem neatliekamajiem darbiem neko nezinot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu