Arodbiedrība: «Latvenergo» darbinieki apjukuši, noskaņojums nepatīkams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma AS «Latvenergo» darbinieki ar arodbiedrības «Enerģija» starpniecību piektdien Ekonomikas ministrijai (EM) nosūtīs vēstuli ar lūgumu skaidrot koncerna turpmāko darbību, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja arodbiedrības «Enerģija» priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne.

Stalidzāne stāstīja, ka «Latvenergo» darbinieki ir apjukuši un noskaņojums uzņēmumā ir nepatīkams, tāpēc šodien EM tiks nosūtīta vēstule un ministrija kā valsts akciju turētāja uzņēmumā tiks aicināta tikties ar koncerna darbiniekiem, lai informētu par situāciju ar uzņēmuma vadību un to, kā turpmāk noritēs koncerna darbs.

Arodbiedrības vadītāja uzsvēra, ka «Latvenergo» darbiniekiem ir svarīgi zināt, kas vadīs kompāniju un vai šie cilvēki būs kompetenti enerģētikas jomā.

«Ja izrādīsies, ka «Latvenergo» vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļķo ir apcietināti nepatiesi, uzskatām, ka viņiem jāatgriežas savos amatos, jo Meļko no montiera uzņēmumā kļuvis par vadītāju un viņš patiešām pārzina uzņēmuma sistēmu. Arī Miķelsons šajā uzņēmumā kompetenti darbojas nu jau desmit gadus. Tāpēc, ja vadība tomēr tiks mainīta, mūs interesē, kas būs viņu vietā un kā arodbiedrība ar viņiem varēs vienoties sociālajā dialogā,» sacīja Stalidzāne.

Vaicāta, kā arodbiedrībai noritējusi sadarbība ar apcietinātajiem «Latvenergo» vadītājiem, Stalidzāne skaidroja, ka darbs ar vadību nav bijis viegls, jo bijuši strīdi un nesaskaņas, tomēr viss bijis pamatoti, un arodbiedrība uzskata, ka sociālais dialogs ar vadību bijis konstruktīvs.

Latvijas arodbiedrības «Enerģija» pirmsākumi meklējami 40.gados, kad tika izveidota Elektrostaciju un elektrotehniskās rūpniecības strādnieku arodbiedrība.

1990.gada 18.maijā tika nodibināta neatkarīga Latvijas arodbiedrība «Enerģija».

Patlaban arodbiedrībā reģistrējušies aptuveni 4500 biedri.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apcietinājis AS «Latvenergo» prezidentu Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Aigaru Meļko saistībā ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu