Kriminologs noslēpumainību «Latvenergo» lietā skaidro ar tās nopietnību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece Juta Strīķe noliedz, ka «Latvenergo» lieta saistīta ar nesaskaņām birojā. Krimināltiesību eksperti par KNAB vērienīgo darbošanos runā izvairīgi, tomēr norāda uz tās nopietnību.

Kriminologs Andrejs Vilks laikrakstam «Neatkarīgā» KNAB noslēpumainību pamato ar lietas nopietnību - lieka informācija varētu kavēt izmeklēšanu. Vilks pieļauj, ka «Latvenergo» iepirkumu konkursos, iespējams, speciāli paaugstinātas projektu izmaksas. Proti, iepirkuma cenas norādītas lielākas nekā materiālu vērtība. «Šādi rodas liekie līdzekļi, kurus varētu legalizēt, piemēram, iegādājoties nekustamo īpašumu,» laikrakstam stāstījis Vilks.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns pieļauj, ka Latvenergo lietas shēmas izskatās neparastas, nestandarta modelis. «No pieredzes man zināmi daudzi naudas atmazgāšanas varianti, taču pagaidām no pieejamās informācijas šis gadījums neieguļas kādā konkrētā modelī,» saka Burkāns.

Strīķe jau atklājusi, ka kopš pirmdienas birojs veicis 30 kratīšanu un izņēmis 250 000 eiro. KNAB rīcībā  ir pierādījumi, ka «Latvenergo» lietā aizturētie vienojušies, lai legalizētu noziedzīgi iegūtus līdzekļus. KNAB norāda – legalizēti vismaz 1 130 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu