Ziemeļkoreja rietumu piekrastē izsludina kuģošanai aizliegtu zonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP
Ziemeļkoreja pasludinājusi deviņas dienas ilgu aizliegumu kuģošanai daļā tās rietumu piekrastes, savukārt Dienvidkoreja sākusi veikt novērošanu, vai tur netiek gatavoti tuvas darbības rādiusa raķešu izmēģinājumi, piektdien vēsta Dienvidkorejas mediji.

«Mēs ciešu novērojam Ziemeļkorejas militārās aktivitātes, jo tā no 19. līdz 27.jūnijam noteikusi kuģošanai slēgtu zonu,» aģentūrai «Yonhap» pavēstīja Aizsardzības ministrijas amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma.

Kuģošanai aizliegtā zona noteikta netālu no rietumu ostas pilsētas Nampo, ziemeļos no apstrīdētās jūras robežas.

Kā uzskata Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijā, zonas noteikšana varētu būt gatavošanās artilērijas manevriem, taču tā pārbauda informāciju, vai nenotiek gatavošanās raķešu izmēģinājumiem.

Seulas un Phenjanas attiecības ir sakāpinātas līdz sen nepieredzētai spriedzei kopš 26.marta, kad Dzeltenajā jūrā netālu no abu naidīgo valstu robežas tika nogremdēts Dienvidkorejas karakuģis «Cheonan». Kā atzina starptautisku ekspertu komanda, kuģa nogrimšanu izraisīja Ziemeļkorejas zemūdenes izšauta torpēda. Traģēdijā dzīvību zaudēja 46 dienvidkorejiešu jūrnieki.

Ziemeļkoreja šīs apsūdzības jau vairākkārt noraidījusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu