Apgabaltiesa atstāj spēkā lēmumu par Meļko apcietināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atstāt spēkā Centra rajona tiesas 16.jūnija lēmumu, ar kuru toreizējam koncerna «Latvenergo» viceprezidentam Aigaram Meļko kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas pārstāvis Ilvars Tomsons, tiesa pirmdien noraidījusi abu Meļko advokātu iesniegtās sūdzības par viņu klienta apcietināšanu.

Foto: Tiesa apcietina «Latvenergo» viceprezidentu Meļko

Kā ziņots, Meļko kopā ar vēl septiņām personām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki jūnija vidū aizturēja kriminālprocesā par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu. Aizturēto vidū bija pieci toreizējie uzņēmumu «Latvenergo» un AS «Sadales tīkls» darbinieki un trīs privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Kā iepriekš žurnālistiem pastāstīja Meļko advokāti Agris Bitāns un Varis Klotiņš, viņu klientam piemērots aizdomās turētā statuss pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Bez Meļko šajā lietā apcietinājumā pagaidām atrodas arī «Latvenergo» līdzšinējais prezidents Kārlis Miķelsons un privātpersona - biznesa konsultants Andrejs Livanovičs. Pārējiem aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā ziņots, 21.jūnijā Centra rajona tiesā tika saņemta sūdzība arī par Miķelsona drošības līdzekli.

22.jūnijā notikušajā «Latvenergo» ārkārtas akcionāru sapulcē Miķelsons un Meļko tika atsaukti no amatiem kompānijas valdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu