Miķelsonu patur apcietinājumā. Advokāts šokēts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma paturēt apcietinājumā bijušo «Latvenergo» prezidentu Kārli Miķelsonu, ziņo LETA.

Sūdzība par lēmumu apcietināt Miķelsonu bija iesniedzis viņa advokāts Egons Rusanovs.

Žurnālistiem Rusanovs norādīja, ka ir šokēts par šādu iznākumu. «Mani māc izmisums par to, kas mūs sagaida,» sacīja advokāts, skaidrojot, ka sūdzībā par lēmumu apcietināt Miķelsonu, viņš bija atspēkojis katru vārdu, katru punktu.

Jau trīs nedēļas KNAB izmeklētāji Miķelsonā neesot klausījušies, neesot prasījuši viņam nekādas liecības un pat neesot ļāvuši liecināt, norādīja Rusanovs.

Aizstāvis arī atzina, ka daļa no viņa vakar tiesā iesniegtajiem papildus dokumentiem, kas it kā argumentējuši Miķelsona apcietināšanas nelikumību, neesot pieņemti.

Precīza šodienas lēmuma argumentācija būs zināma rīt, piebilda advokāts.

Kad konvoja darbinieki rokudzelžos saslēgto Miķelsonu aizveda no tiesas zāles, apcietinātā tuvinieki viņu pavadīja ar atbalsta saukļiem «turies!» un «draugi ir ar tevi!», novēroja aģentūra LETA.

Rīgas apgabaltiesā, kur pārskatīja Centra rajona tiesas lēmumu, ar kuru toreizējam «Latvenergo» prezidentam  kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, sapulcējušies Miķelsona atbalstītāji.

LETA novēroja aptuveni 30 cilvēkus, kuri apgalvoja, ka ir Miķelsona atbalstītāji - radi, draugi un paziņas.

Foto no tiesas.

Kad konvoja darbinieki Miķelsonu ieveda tiesas zālē, atbalstītāji viņu uzmundrināja, saucot: «Draugi ir ar tevi!»

Kā žurnālistiem pastāstīja Miķelsona dzīvesbiedre Laila, viņas vīram trīs nedēļu laikā neesot uzrādīta neviena konkrēta apsūdzība, kā arī izmeklētājam neesot bijis nekādas intereses par apcietināto personu.

«Ir tikai vispārīgi apgalvojumi,» norādīja Miķelsone. Viņa uzsvēra, ka esot izskanējusi informācija par politisku draudu izteikšanu Miķelsonam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu