«Toyota» iepriekšējo ceturksni noslēdz ar peļņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 190,47 miljardu jenu (1,17 miljardu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar 77,8 miljardu jenu (480,02 miljonu latu) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts šodien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Atgriešanos pie peļņas gūšanas kompānijai galvenokārt nodrošināja spēcīgais pieprasījums Āzijā.

Turklāt «Toyota» iepriekšējo ceturksni spējusi noslēgt ar peļņu, pat neskatoties uz automašīnu drošības problēmām, kuru dēļ kompānija visā pasaulē atsaukusi aptuveni desmit miljonus automobiļu.

Autoražotājs norādīja, ka pārdošanas apjoms Ziemeļamerikā biznesa gada pirmajā ceturksnī pieaudzis par 36%, bet Japānā - par 23%, ko galvenokārt veicina valdības nodrošinātās subsīdijas un nodokļu atlaides.

Tajā pat laikā «Toyota» automašīnu tirdzniecība Eiropā šajā periodā sarukusi par 12%, ņemot vērā eirozonas finanšu problēmas, kas negatīvi ietekmējušas patērētāju pārliecību.

Kompānija trešdien arī paaugstināja peļņas prognozi šim biznesa gadam līdz 340 miljardiem jenu (2,09 miljardiem latu), salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 310 miljardiem jenu (1,91 miljardu latu), neskatoties uz nesen izskanējušajām bažām par globālās ekonomikas atveseļošanos un Japānas jenas vērtības kāpumu.

Kā ziņots, «Toyota» visā pasaulē atsaukusi gandrīz desmit miljonus automašīnu, lai tajās novērstu problēmas ar gāzes pedāļiem un bremžu sistēmu.

Savukārt aprīlī kompānija piekrita samaksāt ASV valdības noteikto 16,4 miljonus dolāru (8,7 miljonus latu) lielo naudassodu par gāzes pedāļa mehānisma defekta slēpšanu.

Tāpat kompānijai ASV draud vismaz 97 tiesas prāvas, kurās cilvēki vēlas piedzīt kompensācijas par gūtajiem ievainojumiem vai nāves gadījumiem saistībā ar automašīnu pēkšņu paātrināšanos, kā arī 138 kolektīvās prasības no amerikāņiem, kuri vēlas atgūt zaudējumus, kas radušies «Toyota» automašīnu vērtības krituma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu