«airBaltic» nevēlas veidot mākslīgu diskusiju par zīmola pārdošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Uzņēmuma «airBaltic» padomes priekšsēdētājs Vigo Legzdiņš paziņojumā presei norāda, ka padome neapšauba «airBaltic» zīmola pārdošanas darījuma izdevīgumu.

«Šis darījums nav samazinājis kapitāļdaļas vērtību nevienam no akcionāriem. Zīmola vērtību pēc «airBaltic» pasūtījuma novērtēja starptautisks auditors «Ernst&Young» Lietuvas birojs,» pauž Legzdiņš.

«Es uzskatu, ka ja privātais akcionārs ir gatavs ieguldīt kompānijā līdzekļus, darboties kompānijas interesēs - tā ir ļoti laba zīme. Tas nozīmē, ka viņš tic uzņēmuma nākotnei. Atcerēsimies, ka darījums notika laikā, kad «airBaltic» iepriekšējā 2008.gadā bija nozīmīgi zaudējumi. Ar šo darījumu SIA «Baltijas Aviācijas Sistēmas» (BAS) neveidojas nekāda priekšrocība attiecībā pret valsts akciju iegādi. BAS kā otram akcionāram atbilstoši likumam ir noteiktas pirmpirkuma tiesības. Atcerēsimies, ka valsts nekad nav lēmusi par savas daļas pārdošanu, tieši pretēji - 2010.gadā ieguldījusi «airBaltic» pamatkapitālā 15 miljonus latu ar nosacījumu, ka valsts akcijas netiks pārdotas,» norāda kompānijas padomes vadītājs.

Arī «airBaltic» Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags atzīmē, ka pārdodot zīmolu, kompānija piesaistīja papildu finansējumu laikā, kad aviosabiedrībai bija nepietiekams kapitāls, kas radīja grūtības piesaistīt kredītiestāžu finansējumu.

«Starptautiskie auditori ir atzinuši, ka zīmola vērtība ir apliecinājums kompānijas ilggadējai veiksmīgai darbībai. Ja mēs būtu nomainījuši zīmolu, piemēram, uz Latvijas aviolīnijas, tad diez vai kāds būtu cēlis lielu traci. Nav vajadzības veidot mākslīgu diskusiju ap šo tēmu. Šis jautājums vēlreiz tiks apspriests nākamajā «airbaltic» padomes sēdē, uz kuru ir uzaicināts Ekonomikas ministrs Artis Kampars,» norāda Vanags.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu