«Eolika» publicē agrāk neizdotus ierakstus albumā «Jubilejas izlase»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Lai gan muzicēšana dažādos sastāvos, projektā ar nosaukumu «Eolika», komponista Borisa Rezņika vadībā aizsākta 60-tajos gados, latviešu mūzikas cienītājiem «Eolika» noteikti saistās ar kvartetu, kura «ziedu laiki» bija 1980-1986. gads.

Tad Latvijas Valsts Filharmonijas paspārnē «Eolika» koncertē Latvijā, apbraukā Padomju Savienību, izdod ilgspēlējošo skaņuplati «Pasaule, Pasaulīt», uzņem muzikālu TV filmu «Vasara Jūrmalā», un galvenais, rada daudzus jo daudzus hitus, kuri ir ļoti populāri vēl šobaltdien – «Zemeņu lauks», «Pasaule, pasaulīt», «Tu smējies sapnī», «Tava atnākšana», «Lielā zive».
 
Viss notika kā romānā – Boriss Rezņiks kādā lauku koncertā ievēro Olgu Rajecku, kuru rekomendē vokālā pedagoģe M.Grietēna, Ilonu Stepanovu viņš pazina jau agrāk kā aktīvu VEF Kultūras pils pašdarbnieci, Daini Dobelnieku pamēģināt ieteic kolēģi, Viktors Zemgals piesakās pats un latviešu ABBA gatava!

Kopš tiem liekiem ir pagājuši 30 gadi un kvartets šogad atzīmējot savu ievērojamo jubileju, devies vērienīgā koncertu turnejā, kura kulminācija būs 23.augusta jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.

Par godu šim pasākumam otrdien, 10.augustā tiks izdota jauna kvarteta dziesmu izlase «Jubilejas izlase», kurā apkopotas pavisam 19 dziesmas. Līdzās jau labi zināmajiem hitiem «Pasaule, pasaulīt», «Zemeņu lauks», «Tava atnākšana», «Es neesmu Džeina Fonda», «Mežrozīte», «Noktirne», «Raimonda Paula dziesmu popūrijam» un «Lielā zive», izlasē ir atrodamas vairākas dziesmas, kuras nebija iekļautas iepriekšējās izlasēs. Starp tām tādas dziesmas kā «Maziņš papagailis», «Salamanda», «Karavāna», «Pienenīte», «Zem saules vai mēness», «Kā es gaidīju» un «Vēl tu vari». Līdzās agrāko laiku ierakstiem izlasē iekļautas arī trīs jaunas un tikai šogad ierakstītas dziesmas «Meitene no sapņa», «Lūgums» un šī brīža aktuālais kvarteta singls, Borisa Rezņika dziesma «Šajā brīdī». Kā papildus bonus izlasei pievienots Eolikas junioru projekta «eTeens» šogad no jauna ieskaņotā dziesma «Tu smējies sapnī», kuru producējis Roberts Lejasmeijers.

Par godu jubilejai un CD izlases izdošanai otrdie, 10.augustā plkst.15.00 tirdzniecības centrā «Spice» notiks Eolikas jubilejas izstādes atklāšanas un CD izlases atvēršanas pasākums. Aicināti visi.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu