Zatlers: katru gadu cilāt jautājumu par «čekas maisiem» nav saprātīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka būtu jābeidz diskusijas par «čekas maisiem», pasakot, ka tie tā arī nekad netiks atvērti. Tā prezidents trešdien pavēstīja sarunā ar žurnālistiem.

«Spekulācijas var izbeigt ar skaidru lēmumu. Es uzskatu: ja šie čekas maisi netika atvērti tajā brīdī, kad mēs atguvām neatkarību, lai skaidri nošķirtu tos cilvēkus, kas ir sadarbojušies ar čeku, un tos, kas nav, un, ja tas nav izdarīts, tad šobrīd, gandrīz 20 gadus vēlāk, katru gadu cilāt šo jautājumu nav saprātīgi. Drīzāk varētu izbeigt šīs diskusijas, skaidri pasakot, ka maisi netiks atvērti. Ir tikai viena situācija, kad tajos ieskatās - tas ir tad, kad cilvēks kandidē Saeimas vēlēšanās,» sacīja Zatlers.

Prezidents arī pauda, ka «katram cilvēkam pašam ir pietiekami laba atmiņa, lai viņš zinātu, ko viņš savā dzīvē ir un nav darījis, un, kas varbūt viņaprāt ir noslēpts no sabiedrības, bet no viņa paša atmiņas un sirdsapziņas nekad nekas nav noslēpts.»

varētu būt vai ir sadarbojušies ar bijušo LPSR Valsts drošības komiteju kā šī dienesta aģenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu