Liekā svara problēmas Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvji izstādē "Riga Food" secinājuši, ka 40% vīriešu un 42% sieviešu ir palielināta ķermeņa masa.

40% vīriešu konstatēta palielināta ķermeņa masa, no kuriem vairāk nekā pusei diagnosticēta 1.līmeņa aptaukošanās.

20 bērnu un jauniešu vidū, kuriem tika noteikts ķermeņa masas indekss, vienā gadījumā konstatēta palielināta ķermeņa masa, bet divos gadījumos 1.līmeņa aptaukošanās. Viens no bērniem ar pirmā līmeņa aptaukošanos bija tikai septiņus gadus vecs.

Visdramatiskākā situācija esot sieviešu vidū - 42% pārbaudīto sieviešu vērojams liekais svars un divos gadījumos pat 2.līmeņa aptaukošanās, kas ir jau veselībai bīstams stāvoklis. Apmēram 3% sieviešu konstatēta arī nepietiekama ķermeņa masa.

Asociācijā skaidro, ka izstādes laikā speciālisti īpašā stendā piedāvāja noteikt ķermeņa masas indeksu un sniedza konsultācijas par veselīgu uzturu. Pie uztura speciālistiem stendā vērsās vairāk nekā 200 cilvēku, no kuriem 188 vēlējās uzzināt arī savu ķermeņa masas indeksu un savu veselības novērtējumu.

Vairāk par savu svaru un veselību uztraucās sievietes - 151, tomēr arī 35 vīriešiem bija viņus interesējoši konkrēti jautājumi.

Uztura speciālistus apmeklēja dažādu vecumu izstādes apmeklētāji - jaunākais apmeklētājs bija septiņus gadus vecs, bet vecākais - 75 gadus vecs.

Kopumā apmeklētāju interese par veselīgu uzturu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājusies, apmeklētāji bijuši daudz zinošāki un apņēmīgāki ievērot veselīga uztura principus ikdienā, konstatēja uztura speciālisti.

Apmeklētājiem kā informatīvs materiāls tika piedāvāti veselīga uztura ieteikumi, ko izstrādājusi Veselības ministrija, bet lielākā daļa apmeklētāju nezināja, ka tādi ir pieejami un kur tādus var izlasīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu