«Toyota» hibrīda automobiļa ražošanā Francijā ieguldīs 53 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Toyota Motor Corporation» un «Toyota Motor Europe» līdz 2012. gadam plāno pabeigt «Toyota Motor Manufacturing France» rūpnīcu Valensjēnā kompaktklases hibrīda automobiļa ražošanai, ieguldot 53 miljonus eiro (37 miljonus latu), biznesa portālu «Nozare.lv» informēja AS «Toyota Baltic» pārstāvji.

Šis lēmums ir daļa no «Toyota» stratēģijas par pilnā hibrīda tehnoloģijas ieviešanu arvien lielākam modeļu skaitam.

Kopš 2000. gada Eiropā ir pārdoti jau gandrīz 300 000 «Toyota» un «Lexus» hibrīdautomobiļu, un pārdošanas rezultāti turpina kāpt.

«Toyota Motor Manufacturing France» būs otrā rūpnīca Eiropā, kur tiek ražota hibrīda tehnoloģija. Rūpnīca Lielbritānijā šā gada jūnijā uzsāka «Toyota Auris» hibrīda ražošanu.

«Toyota Motor Manufacturing France» kopš 2001. gada ir «Yaris» modeļa ražošanas vieta. Tajā strādā vairāk nekā 3000 cilvēku, kas nodrošina ražošanas jaudu līdz 270 000 automobiļu gadā un līdz šim ir saražojuši vairāk nekā 1,82 miljonus automobiļu.

Kopš rūpnīcas izveidošanas tajā ir investēti vairāk nekā 920 miljoni eiro (647 miljoni latu).

Tuvākajos gados «Toyota» Eiropas tirgū laidīs klajā vairākus jaunus hibrīda modeļus, ieskaitot Valensjēnā ražoto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu