Zirgu ielā zirgs nav tīkams (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Samcovs/www.zz.lv

Trešo gadu Zirgu ielā 52 dēļu šķūnī mitinās zirgs. Kaimiņi ar 600 kvadrātmetru zemesgabalā turētā mājlopa radīto smaku nav mierā un jau pirms gada aicinājuši atbildīgos dienestus situāciju izvērtēt. Pēc Pašvaldības policijas pārbaudes saimnieks izvedis mēslus un lops palicis, lai gan nepieciešamā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) atļauja par zirga turēšanu nav saņemta, šodien raksta «Zemgales Ziņas».

«Ziņām» par zirgu pavēstīja kāda Zirgu ielas iemītniece. Kaimiņš jau gadiem nelielā šķūnītī turot zirgu, kura mēslu smaka un karstajā laikā savairojušās zilās mušas stipri traucējot. Sieviete ir neizpratnē, kāpēc atļauts zirgu turēt privātmājas 600 kvadrātmetru teritorijā, kas, viņasprāt, dzīvniekam esot krietni par mazu. Viņa stāsta, ka kopā ar domubiedriem jau iepriekšējos gados sūdzējusies Pašvaldības policijai un PVD, taču nekādu rīcību neesot sagaidījusi.

Vakar gan PVD, gan Jelgavas Pašvaldības policija (JPP) devās saimnieku satikt, taču vizītes laikā viņš nav bijis mājās. Pārbaudes laikā Pašvaldības policija neesot konstatējusi kūtsmēsliem raksturīgo smaku, «Ziņām» izsakot pieņēmumu, ka iepriekšējās dienās varbūt mēslota zeme, kas tad arī būtu spēcīgā smārda iemesls. JPP pārstāve Sandra Reksce apliecināja, ka pagājušajā gadā policijā saņemta mutiska sūdzība, ka Zirgu ielā 52 smirdēja uzkrātie kūtsmēsli. Pēc izteiktā aizrādījuma saimnieks tos aizvedis. Zirgu ielas 52 saimnieks apgalvo, ka lopiņš reģistrēts un par to tiek maksāti nodokļi, savukārt Pārtikas un Veterinārais dienests šādu informāciju noliedz.

Foto: Agris Samcovs/www.zz.lv
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu