Bailes no jaunajām tehnoloģijām veidojas vēl pirms cilvēka dzimšanas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Britu zinātnieki secinājuši, ka bailes no jaunajām tehnoloģijām rodas vēl pirms cilvēka dzimšanas un ir atkarīgas no vīrišķā dzimumhormona testosterona iedarbības grūtniecības laikā, vēsta «The Daily Telegraph».

Batas universitātes (Bath University) īstenotajā pētījumā piedalījās 150 datorzinātņu un 119 humanitāro zinātņu studenti. Testosterona ietekmes pakāpe uz viņiem mātes organismā tika vērtēta pēc rādītājpirksta un zeltneša garumu starpības – jo lielāka ir šī starpība, jo spēcīgāka bijusi hormona iedarbība.

Rezultātā tika secināts, ka abu minētu pirkstu garuma relatīvo starpību iespējams tieši saistīt ar attieksmi pret jaunajām tehnoloģijām. Humanitāro zinātņu studentiem šīs starpības relatīvie rādītāji bija ievērojami mazāki, tāpat šā pētījuma dalībnieku daļa pārsvarā atzina, ka izjūt lielāku vai mazāku uztraukumu attiecībā pret mūsdienu tehnikas izmantošanu, ieskaitot pat paniskas bailes no tās – tehnofobiju.

www.pok.lv

Pēc darba vadītāja Marka Brosnana (Mark Brosnan) vārdiem, iegūtie rezultāti liecina, ka spējai izprast jaunās tehnoloģijas un rīkoties ar tām ir arī fizioloģiski cēloņi, tādēļ cilvēkiem, kuriem ir problēmas šajā ziņā, «nevajag uzskatīt sevi par neveiksminiekiem vai muļķiem, kā tas bieži notiek».
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu