Liepnieks: SCP bija stipri argumenti VL-TB/LNNK neiekļaušanai valdībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apvienībā «Vienotība» ietilpstošajai «Sabiedrībai citai politikai» (SCP) bija stipri argumenti, kādēļ valdošajā koalīcijā nevajadzētu iekļaut nacionālo apvienību «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), aģentūrai LETA sacīja polittehnologs Jurģis Liepnieks.

«Artis Pabriks (SCP), kā ārlietās ļoti pieredzējis cilvēks, ļoti precīzi premjeram [Valdim Dombrovskim (JL)] norādījis, ka patlaban, kad valdībai jau tā ir ārkārtīgi daudz sarežģītu uzdevumu, vēl iegūt papildus sarežģījumus dzīvē, proti, nepieciešamību gan austrumos, gan rietumos skaidrot, kādēļ Latvijas valdība kļuvusi stipri ekstremālāka, nav lietderīgas. Ir skaidrs, ka VL atrašanās valdošajā koalīcijā, ekstrēmisma indikatoru šai valdībai stipri palielina. Valdībā būtu cilvēki, kuri atzīmē dažādus pretrunīgi vērtētu notikumu atceres dienas, aizdomīgi izsakās par dažādiem sensitīviem jautājumiem, kā, piemēram, par antisemītismu un tamlīdzīgi. Šādu cilvēku klātbūtne valdošajā koalīcijā radītu zināmus sarežģījumus, kas valdībai nav nepieciešami,» uzskata Liepnieks.

Viņš uzskata, ka Dombrovskis koalīcijas veidošanas procesā demonstrē labam vadītājam nepieciešamo īpašību trūkumu, tādēļ, visticamāk, viņam nebūs viegli nokomplektēt arī valdības ministrus. «Kādā brīdī jābūt kādam līderim, kurš spēj pavilkt līniju apakšā un pateikt, ka būs tā un ne citādi. Ja līderim nav šādu spēju, būs grūti,» pieļauj Liepnieks.

Kā ziņots, «Vienotības» valde šodien tomēr nolēmusi jaunajā koalīcijā neaicināt VL-TB/LNNK, līdz ar to koalīciju veidos divas partijas - «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Pret VL-TB/LNNK iekļaušanu valdības koalīcijā iestājās «Vienotības» partija «Sabiedrība citai politika» (SCP), kas pat bija gatava atteikties no dalības koalīcijā, ja tai pievienotos VL-TB/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu