Pabriks cer, ka Kristovskis atradīs draugus gan Eiropā, gan austrumos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Variet būt mierīgi, karš ar Krieviju otrā dienā pēc Ģirta Valda Kristovska stāšanās ārlietu ministra amatā nesāksies, jo aizsardzības jautājumi un Latvijas armija būs manā pārziņā, tā trešdien, atjokojot uz žurnālistes uzdoto jautājumu par iespējamo Latvijas ārpolitikas kursa maiņu pēc jaunā ārlietu ministra stāšanās amatā, intervijā radio «Baltkom 93,9» atbildēja partijas «Sabiedrība citai politikai» (SCP), apvienības «Vienotība» pārstāvis, aizsardzības ministra kandidāts Artis Pabriks.

Uz jautājumu, vai ārlietu ministra maiņa neietekmēs Valsts prezidenta Valda Zatlera ieplānoto vizīti Maskavā, Pabriks atbildēja, ka šobrīd Krievijas ziņā esot nosaukt konkrētus vizītes datumus. Viņš neuzskata, ka Kristovska stāšanās ārlietu ministra amatā kaut kā ietekmēs Latvijas pozīcijas attiecībā uz valsts ārpolitiku.

Neskatoties uz to, ka Kristovskis principiāli nerunā krieviski, Pabriks uzskata, ka viņš spēs atrast draugus gan austrumos, gan Eiropā.

Pabriks tāpat uzsvēra, ka vienmēr bijis par «Saskaņas centra» nākšanu koalīcijā. «Lielāka bēda ir tā, ka valstī ilgu laiku valdījušas partijas, aiz kurām stāvējuši oligarhi,» uzskata Pabriks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu