Suņus peldināt un "atpūtināt" pludmalēs ir aizliegts (241)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atpūtnieku pārpildītās peldvietās bieži novērojama ne tikai cilvēku, bet arī to četrkājaino draugu uzturēšanās. Veselības inspekcija norāda, ka nevienā publiskajā peldvietā nav atļauta dzīvnieku uzturēšanās un par šā noteikuma neievērošanu var piespriest naudas sodu līdz 250 latiem, vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Vakarbuļļu, Vecāķu un Jūrmalas pludmalēs regulāri bez atpūtniekiem ir arī suņi. To saimnieki četrkājainajiem draugiem atļauj ne tikai brīvi skraidīt pa smiltīm, bet arī peldēties. "Bet ko man citu darīt? Kur lai brīvdienās atstāju suni, ja mājā ir karsts?" retoriski vaicā kāda suņa īpašniece.

Ministru kabineta noteikumi nr. 454 Peldvietu higiēnas prasības nosaka, ka oficiāli noteiktajās peldvietās (šobrīd Latvijā tādas ir 47, visvairāk jeb 11 peldvietu ir Jūrmalā)

nav pieļaujama dzīvnieku uzturēšanās – ir aizliegts vest dzīvniekus pastaigā un peldināt.

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus rūpēties gan par savu, gan citu cilvēku veselību un nepeldināt dzīvniekus vietās, kur peldas cilvēki, nemazgāties un nemazgāt veļu ūdenstilpēs, neatstāt peldvietās sadzīves atkritumus, neiepludināt kanalizāciju ūdenstilpē, kā arī izmantot tualetes.

Iepriekšminēto darbību veikšana var radīt labvēlīgus apstākļus, lai ūdenī vairotos dažādi mikroorganismi, kas savukārt var radīt peldūdens mikrobioloģisko piesārņojumu, un

peldēšanās šādā ūdenī var izraisīt gastroenteroloģiskas slimības, augšējo elpošanas ceļu, ausu, acu un ādas iekaisumus.

Šogad 25. februārī Jūrmalas dome pieņēmusi saistošos noteikumus. Tajos ir iestrādāta norma, kas aizliedz pludmalē un kāpu zonā izvest suņus un citus mājdzīvniekus un peldināt tos.

Komentāri (241)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu