Augstu viesu klātbūtnē pļavas vidū dzimst lamu puika Andžiņš (2)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 5.jūlijā, kamieļu ZOO "Rakši", Amatas novadā, apmeklēja 9. Saeimas deputāts, Tautsaimniecības agrārās reģionālās attīstības un vides komisijas priekšsēdētāja biedrs Mārtiņš Roze un tēvs Ioans Vavilovs, Maskavas Svētā Georgija baznīcas un draudzes vadītājs. Tikšanās laikā pļavas vidū sākās lamu mātes Martas dzemdības un augsto viesu klātbūtnē spožo Latvijas sauli ieraudzīja lamu zēns Andžiņš, par kura krusttēvu kļuva Mārtiņš Roze.

Andžiņš piedzima balts un jau nepilnas pusstundas laikā nostājās uz savām kājām. Māte Marta un tēvs Indriķis kopā ar kuplo lamu un alpaku saimi priecājās par jaundzimušo un ar maigiem purnu pieskārieniem mudināja to celties kājās.

Šis jau ir otrais lamu mazulis, kas "Rakšos" dzimis trīs nedēļu laikā, jo īsi pirms Jāņiem pasaulē nāca lamu mātes Lilo un lamu tēva Rūdolfa mazulis Jānītis. Mazais lamu zēns savu vārdu ieguva par godu latviešu nacionālajiem svētkiem vasaras saulgriežiem, kad latvieši svin īsāko gada nakti.

Šā pusgada laikā "Rakšu" saimniecībā jau ir dzimuši trīs dzīvnieku mazuļi, tostarp alpaku meitenīte Zanīte. Plānots, ka līdz gada beigām dzīvnieku saime vēl paplašināsies un 10.augustā gada jubileju svinēs pirmā Latvijā dzimusī kamieļu meitenīte Tabita. Dzīvnieki jūtas ļoti labi un savos aplokos, kā arī pļavu pastaigās bauda šā gada silto un saulaino vasaru.

Mārtiņš Roze uzņēmās vārda izvēli mazajam lamu puikam, un par godu šīs dienas jubilāriem viņš ieguva vārdu Andžiņš. 9. Saeimas deputāts deva godavārdu, ka rūpēsies par savu krustbērnu, kā arī to regulāri apciemos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu