Iespējamo Ziemeļkorejas provokāciju dēļ žurnālisti pamet Dienvidkorejas salu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Dienvidkorejas amatpersonas lūdza žurnālistus līdz svētdienas vakaram atstāt pierobežas salu, kuru pagājušajā nedēļā apšaudīja Ziemeļkoreja, kā iemeslu minot bažas par «provokatīvām darbībām» jūras kara spēku manevru laikā.

«Pašlaik nav iespējams prognozēt, kādas provokatīvas darbības var veikt Ziemeļkoreja, kā attaisnojumu izmantojot Dienvidkorejas un ASV kopīgās mācības. Tāpēc mēs lūdzam žurnālistus šodien atstāt Jonpjonas salu,» teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā ar piebildi, ka tā nevar garantēt viņu drošību, ka viņi paliks uz salas.

Ziņu aģentūra «Yonhap» lēš, ka Jonpjonas salā, kur pagājušo otrdien Ziemeļkorejas bombardēšanas laikā gāja bojā divi civiliedzīvotāji un divi jūras kājnieki, atrodas aptuveni 400 žurnālistu. Lielākā viņu daļa salu ir atstājuši.

Dienvidkoreja un ASV svētdien sāka plašus jūras kara spēku manevrus Dzeltenajā jūrā kā spēka demonstrāciju Ziemeļkorejai.

Tālumā dzirdamā apšaude no Ziemeļkorejas teritorijas svētdienas rītā izraisīja nelielu paniku un cilvēkiem tika pavēlēts 40 minūtes patverties bunkuros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu