Sudānā bijusi nolaupīta titulēta helikoptera apkalpe no Latvijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirms mēneša Sudānā nolaupītā un trešdien atbrīvotā helikoptera apkalpe no Latvijas - kapteinis Artjoms Nalbandjans, otrais pilots Jānis Gindra un mehāniķis Kaspars Reihlers - ir titulēti savas jomas speciālisti, kuri Latvijā izpelnījušies atzinību.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, divi no Sudānā nolaupītajiem Latvijas speciālistiem - Nalbandjans un Reihlers - 2007.gadā, vēl dienot Latvijas bruņotajos spēkos, saņēmuši aizsardzības ministra «Atzinības godazīmi».

Apbalvojumi toreiz tika saņemti par iesaistīšanos savulaik uz sēkļa uzskrējušā kuģa «Golden Sky» glābšanas darbos. Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku un Gaisa spēku pārstāvji aktīvi iesaistījās kuģa apkalpes glābšanas darbos un kuģa atbrīvošanā no kravas un naftas produktiem.

2007.gada 15.janvārī Kipras sauskravas kuģis «Golden Sky», kas ar 25 000 tonnu minerālmēslu atradās ceļā no Ventspils uz Indiju, netālu no Staldzenes bākas uzsēdās uz sēkļa.

Viens no glābšanas ekipāžas dalībniekiem Ainārs Ērglis savulaik laikrakstam «Diena» tika stāstījis, ka pirms došanās uz glābšanas darbiem pie Ventspils viņi iegriezušies Rīgā, lai operācijā iesaistītu vienu no ekstremālos apstākļos īpaši pieredzējušiem pilotiem - kapteini Nalbandjanu. «Viņam mūsu valstī nav līdzīgu. Viņš arī uzņēmās operācijas komandiera pienākumus,» toreiz stāstīja Ērglis.

Nalbandjans savulaik ieguvis Gaisa spēku Aviācijas eskadriļas helikopteru posma lidotāja kapteiņa pakāpi.

LETA jau ziņoja, ka ANO pārtikas programmā (WFP) strādājošie trīs Latvijas pilsoņi Dārfūrā tika nolaupīti 4.novembrī. Bruņoti kaujinieki iebruka pilotu mājā un sagūstīja viņus, nogādājot nezināmā vietā. Nolaupītie vīrieši strādāja Latvijas aviokompānijā «GM Helicopters», kurai ir līgums ar WFP.

WFP pārstāve Sudānā Amora Almagro šodien paziņoja, ka izdevies panākt ķīlnieku atbrīvošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu