Kā tievē Holivudas zvaigznes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Mūžīgais jautājums — kā Holivudas zvaigznēm izdodas vienmēr būt lieliskā formā? Netici tiem, kas apgalvo, ka visi ārienes jaukumi tām ir dabas doti, raksta ārzemju prese.

Nikola Kidmana

Noteikumi. Pilnīga organisma attīrīšana no šlakvielām, trīs dienas pilnībā atsakoties no ēdiena, neierobežotā daudzumā dzerot ūdeni, zāļu tējas, kā arī augļu un dārzeņu sulas. Ja šādu attīrīšanos ievēro pāris reižu gadā, pārējā laikā lietojot veselīgu pārtiku bez toksīniem (aizmirsti par kafiju, melno tēju, alkoholu, gāzētajiem dzērieniem, saldētajiem produktiem un cukuru), tiek garantēta svaiga ādas krāsa un pašsajūtas uzlabošanās.

Blakusefekti. Galvenais — nepārspīlēt, citādi papildus liekā svara zudumam un organisma attīrīšanai iegūsi vājumu un izsalkuma izraisītu bezsamaņu. Tādēļ, tiecoties pēc slaida auguma, šo diētu nevajag «stiept» ilgāku par trim dienām.

Sofija Lorēna

Leģendārā kinodīva izvēlas greipfrūtu diētu, kas ir bagāta ar C vitamīnu un šķiedrvielām.

Noteikumi. Pirms katras ēdienreizes notiesāt pusgreipfrūtu. Ēdienkartei nav nekādu ierobežojumu, izņemot to, ka katra ēdienreize nedrīkst pārsniegt 800 kaloriju, jo tieši tik spēj «nodedzināt» greipfrūtā esošie fermenti.

Blakusefekti. Greipfrūta derīgumu neviens negrasās apšaubīt, tomēr ir arī savi mīnusi: ilgstoša šādas diētas ievērošana var izraisīt kolikas un organisma atūdeņošanos.

Džūlija Robertsa

Vislabāk atalgotā Holivudas aktrise ir kaismīga piekritēja ārsta Perrikones sastādītajai diētai, ko dēvē arī par face lift diet — diētu, kas nostiepj sejas ādu.

Noteikumi. Veiksmes atslēga ir lasis. Brokastīs, pusdienās un vakariņās. Perrikone ir pārliecināts, ka lasis ir garantija elastīgai ādai un veiksmīgai cīņai ar krunciņām. Turklāt, ja no ēdienkartes izslēdz cukuru un taukvielas, svara zudums ir neizbēgams.

Ēdienkarte

Uzreiz pēc pamošanās: 350 ml minerālūdens.
Brokastis:
100 g vārīta laša, pustase ūdenī vārītu auzu pārslu, zaļš ābols un 350 ml minerālūdens.
Pusdienas: 250 g mazsālīta laša, zaļās salātu lapas ar olīveļļu un citronu sulu, 350 ml minerālūdens.
Launags: 50 g vistas baltās gaļas, 4 lazdu rieksti, pusābols, 350 ml minerālūdens.
Vakariņās pusdienu ēdienkarte, savukārt pirms miega drīkst ēst launaga produktus.

Dženifera Lopesa

Noteikumi. Vienu nedēļu no ēdienkartes pilnībā izslēgt sāli un cukuru tīrā veidā, tādējādi tiek pārtraukta šķidruma aizture organismā. Turklāt uzņemtās pārtikas daudzums šajā laikā tiek krietni samazināts.

Ēdienkartes piemērs

Brokastis: 1 glāze ūdens, apelsīns un kakao tase.
Pēc 15 minūtēm — jebkurš auglis.
Pusdienas: 200 g biezpiena un tikpat daudz augļu.
Launags: nedaudz žāvētu vai kaltētu augļu.
Vakariņas: 200 g zivs vai putna gaļas un 300 g dārzeņu.
Pirms miega: liess naturālais jogurts.

Britnija Spīrsa

Noteikumi. Katra ēdienreize sastāv no 40% ogļhidrātu, 30% olbaltumvielu, 30% nepiesātināto tauku.

Ēdienkartes piemērs

Brokastis: 4 olas dzeltenumi, 30 g rīvēta siera, neliels vīnogu ķekars, puse grauzdētas graudu maizes šķēles, nedaudz olīveļļas (lai izceptu omleti no olu dzeltenumiem).
Pusdienas:
130 g jūras velšu (garneles vai krabju gaļa), lapu salāti, 1 ābols, graudu maizes šķēle, 1 tējkarote liesas majonēzes.
Launags:
30 g liesa siera, apelsīns.
Vakariņas:
150 g liesas liellopa gaļas, rīvēts siers ar zemu tauku saturu, sīpoli, sēnes, zaļumi, ¼ tase pupiņu, viens tomāts, 1 tējkarote olīveļļas (tomātu, sīpolu un zaļumu salātiem).

Andželina Džolija
Diētas autors — Atkinss.

Noteikumi. Uzturā jāierobežo ogļhidrātu skaits, savukārt olbaltumvielas drīkst lietot neierobežotā daudzumā. Diēta sastāv no 4 posmiem. Pirmais — pats bargākais: maksimāli ierobežota aizliegto produktu lietošana. Liekie kilogrami pazūd gaismas ātrumā. Otrais posms: svara zudums «rit savu gaitu», turklāt ēdienkartē pakāpeniski tiek iekļauti agrāk aizliegtie produkti. Trešajā posmā diēta atļauj lietot vēl vairāk aizliegtos produktus. Noslēdzošais ceturtais posms: ēd visu, ko vēlies, taču atceries, ka olbaltumvielām jābūt ievērojami vairāk nekā ogļhidrātiem!

Ēdienkartes piemērs

Brokastis: 3 olu omlete, siers, 1 tomāts, bezkofeīna kafija ar pienu.
Pusdienas: bifšteks (ne vairāk par 250 g) ar salātiem, kuros ir sēnes, sīpoli, siers un lapu salāti.
Vakariņas: cepts lasis (300 g), svaigi kāposti ar ķiploku un citronu sulas mērci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu