Zviedrijā ierosina ieviest tukluma nodokli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Upsalas Centra partijas municipālās padomes loceklis Stefans Hanna ierosinājis ieviest nodokli, kas saistīts ar cilvēka pārmērīgi lielo svaru, vēsta interneta laikraksts «The Local».

Hanna savā blogā apgalvo, ka tie, kuri atļauj svaram spirālveidīgi pieaugt, sabiedriskajiem dienestiem izvirza lielākas prasības nekā tie, kuri saglabā slaidumu, un tāpēc viņiem būtu jāsedz lielāka izmaksu daļa.

«Ja neveselīgs dzīvesveids maksā vairāk, sabiedrība nesaka «nē». Sabiedrība saka «dariet, kā vēlaties», taču, ja jūs izvēlaties dzīvot nesaprātīgi, jums jāmaksā papildus, lai mēs varētu finansēt papildu izmaksas, kādas jūs radīsiet sabiedrībai, kad kļūsiet vecāks,» savā blogā raksta Stefans Hanna.

Viņš apgalvo, ka tuklumu «savienojumā ar iedzīvotāju novecošanos nevar finansēt, ja zviedri arī turpmāk vēlas saglabāt pašreizējo sabiedrisko pakalpojumu standartu».

Stefans Hanna, kura viedoklim par jauno tukluma nodokli, kā ziņo laikraksts «Uppsala Nya Tirdning», trūkstot atbalsta viņa Centra partijas kolēģu vidū, nekonkretizē šī nodokļa apmērus, kā tas būtu iekasējams un vai tas būtu jāpiemēro progresīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu