5 slikti ēšanas paradumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Ja jūs mēģināt ēst veselīgāk, viens no labākajiem veidiem, kā to izdarīt – atteikties no kaitīgiem ēšanas paradumiem. Atsakoties no atsevišķiem ieradumiem, kuri nav labi, uztura uzņemšanas paradumi ievērojami uzlabosies, vēstī 29secrets.com.

1.Sasteigtas maltītes
Smadzenēm var būt nepieciešams pat līdz 20 minūtēm ilgs laiks, lai saprastu, ka jūsu kuņģis ir pilns. Tāpēc jau ieturot maltīti varat dot smadzenēm laiku, lai apstrādātu šo informāciju. Sasteigtas maltītes neapšaubāmi ir ēšanas paradums, kuru jums vajadzētu lauzt. Tas palīdzēs jūsu ķermenim neuzņemt vairāk barības kā nepieciešams un aizsargās jūs no smaguma sajūtas kuņģī un gremošanas traucējumiem.

2.Pārtikas iegāde tukšā dūšā
Iegādājoties pārtiku izsalkumā, mēs neizbēgami nopērkam produktus, kuri satur daudz kaloriju un taukus. Tādos brīžos iepirkumu groziņā gadās ielikt produktus, no kuriem parasti cenšamies izvairīties, piemēram,  čipšus, saldējumu vai saldētu picu. Ja nesanāk iepirkties pēc ēdienreizēm, pirms iepirkšanās būtu ieteicams apēst kādu veselīgu uzkodu, kas pārtikas iegādes laikā palīdzēs saglabāt skaidru galvu.

3.Nekoncentrēšanās uz ēšanu
Ja Jums piemīt tendence ēst, piemēram, skatoties televīziju vai pārbaudot savu e-pastu,  atcerieties, ka arī tas ir kaitīgs ēšanas paradums, kurš jāatmet. Pētījumi liecina, ka tie cilvēki, kuri ēšanas procesam nevelta nedalītu uzmanību, apēd daudz vairāk. Ja atvēlēsiet ēšanai laiku un izbaudīsiet maltīti, ķermenis būs jums pateicīgs!

4.Ēšana, kad neesat izsalcis
Pārtikas uzņemšana, tikai tāpēc, ka jūs nomāc stress, garlaicība vai kādas citas emocijas, būtu jāierobežo. Ja neesat izsalkusi, atrodiet citu veidu, kā sevi nodarbināt un pārvarēt emocijas. Tās var būt fiziskas aktivitātes, zvans draugam vai atslābināšanās karstā vannā.

5. Visa šķīvja izēšana, ja nejūtat pēc tā nepieciešamību
Nav labi izēst visu šķīvi,  ja neieklausieties jūsu ķermeņa signālos, kas liecina par izsalkumu. Visbiežāk tas gadās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, kur tiek nokomplektētas lielākas ēdiena porcijas, nekā vienam cilvēkam ir nepieciešams uzņemt. Tāpēc ēdot ieklausieties savās sajūtās, lai noteiktu, kad jūtaties paēdusi, nevis pārēdusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu