Polija: Krievijas aviodispečeri pieļāva daudz kļūdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Dispečeri darbojās, būdami zem spiediena, un pieļāva daudz kļūdu, neatbalstot ekipāžu nosēšanās brīdī - šādu secinājumu izdarījusi Polijas valdības komisija, kas izvērtējusi traģiskās Polijas prezidenta Leha Kačiņska ekipāžas avārijas izmeklēšanas rezultātus, ziņo ārvalstu mediji.

Polijas iekšlietu ministrs Ježi Millers, kurš vadīja Polijas puses izmeklēšanas komisiju, otrdien parādīja video rekonstrukciju un pastāstīja, ko tieši dispečeri pārrunāja īsi pirms katastrofas.

Sarunas rezultātā dispečeri atļāva samazināt augstumu līdz 100 metriem. 15 minūtes līdz traģēdijai ierakstā dzirdams dispečeru sakāmais, ka «viss ir gatavs» un «prožektori ir ieslēgti». Vēlāk dialogā izskan šaubas par to, ka nosēšanās būs veiksmīga, tāpēc nolemts lidmašīnai ļaut veikt vēl vienu apli un par tālāko rīcību lemt lidmašīnas ekipāžai.

Komisijas vadītājs, kurš vadīja dispečeru sarunu prezentēšanu, uzsvēra, ka dispečeri ar nokavēšanos deva rīkojumus pilotiem un dažas minūtes pirms nosēšanās neinformēja, ka lidmašīna atrodas uz nepareizā kursa. 
 
Tāpat lidmašīnas piloti nesaņēma pietiekamu informāciju par laika apstākļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu