Polija piedāvā kompensācijas Smoļenskas katastrofas upuru tuviniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Polijas Valsts kase piedāvājusi izmaksāt kompensācijas Smoļenskas aviokatastrofā bojāgājušo tuvākajiem piederīgajiem, vēsta Polijas Radio.

Līdz 250 000 zlotu (45 250 latu) lielo kompensāciju varēs saņemt upuru tuvākie radinieki - vecāki, bērni, dzīvesbiedri.

Kā svētdien vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti», vairāku bojāgājušo ģimenes un viņu interešu pārstāvji valdības piedāvātās kompensācijas jau nodēvējuši par pārāk niecīgām.

Tomēr kompensācijas saņemšana neliegs upuru tuviniekiem tiesas ceļā pieprasīt papildu pabalstus.

Kā LETA jau ziņoja, Krievijas izmeklētāji uzskata, ka notikušajā vainojamas augsta ranga poļu amatpersonas, kuras atradās Krievijā avarējušās prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas pilota kabīnē un izdarīja spiedienu uz apkalpi, kas savukārt ignorēja no Smoļenskas saņemto informāciju par nepiemērotajiem laika apstākļiem lidostā un nepieņēma lēmumu veikt nosēšanos rezerves lidlaukā.

Kačiņskis gāja bojā līdz ar 95 citiem cilvēkiem, tostarp augsta ranga Polijas amatpersonām, 2010.gada 10.aprīlī, avarējot prezidenta lidmašīnai, kad tā biezā miglā mēģināja nolaisties lidlaukā netālu no Smoļenskas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu