Jakāns neuzskata, ka Vaškeviča iespējamā kukuļa saņēmējs ir Kravalis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns neuzskata, ka tagadējais VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā un Muitas pārvaldes vadītājs Tālis Kravalis būtu tā VID amatpersona, kurai 50 000 eiro kukuli, iespējams, devis no amata atstādinātais Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs.

Arī pats Kravalis aģentūrai LETA neapstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka kukulis dots viņam, un sīkākus komentārus nesniedza.

Jakāns aģentūrai LETA sacīja, ka Kravalis, viņaprāt, nav iespējamais kukuļņēmējs, jo no viņa VID nav atkarīgi kriminālprocesi un viņa vadītajā VID muitas dienestā nestrādā operatīvie darbinieki. Operatīvo darbu VID veic Finanšu policijas pārvaldes un Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, atgādināja Jakāns.

Jakāns atsaucās uz uzraugošā prokurora medijiem iepriekš sacīto, ka kukulis dots VID amatpersonai, kuras pārraudzībā ir operatīvie darbinieki.

LETA jau ziņoja, ka KNAB šonedēļ aizturēja Vaškeviču aizdomās par 50 000 eiro (35 000 latu) kukuļdošanu, iespējams, kādai VID amatpersonai.

Tiesa viņam piemēroja apcietinājumu. KNAB un arī paša Vaškeviča advokāti iepriekš nekonkretizēja viņam izvirzītās apsūdzības. Advokāti norādīja, ka Vaškevičs tās neatzīst.

VID līdz šim arī nav saņēmis informāciju no KNAB par kāda tā darbinieka iespējamo saistību ar Vaškeviča doto kukuli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu