Ministra maiņa, tāpat kā Saules un Mēness aptumsumi, policistus neietekmējot

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Iespējamā iekšlietu ministra maiņa pēc Lindas Mūrnieces («Vienotība») demisijas raksta iesniegšanas policistu darbu neietekmēs, aģentūrai BNS atzina reģionālajās pārvaldēs. Vienlaicīgi amatpersonas pauda cerību, ka tas nenozīmēs jaunas radikālas reformas, bet tiks turpināts iesāktais.

«Ministru maiņa, tāpat kā Mēness un Saules aptumsumi, nekādā ziņā nevar ietekmēt policijas darbu. Policijas darbu var ietekmēt tikai kopējās politikas radikālas izmaiņas, kas, cerams, nenotiks,» Valsts policijas Vidzemes reģiona policijas pārvaldes priekšnieka Imanta Mitrošenko viedokli pauda viņa palīdze Ilze Ungure.

Savukārt Zemgales reģionālajā pārvaldē uzskata, ka ministre Mūrniece tomēr ir pasteigusies ar demisijas raksta iesniegšanu, jo par policistu negodīgu rīcību atbildīgs ir tiešais priekšnieks.

«Uzskatām, ka lēmums ir pārsteidzīgs, jo pašlaik ministre uzņemas atbildību par negodīgu darbinieku rīcību un atsevišķu priekšnieku bezdarbību,  līdz ar to piekrītam Ministru prezidenta teiktajam, ka pirms akceptēs ministres demisiju Ministru prezidents runās ar ministri,» norādīja reģionālās pārvaldes policijas preses sekretāre Ieva Sietniece.

Viņa arī sacīja, ka policijas vadība turpinās iesāktos darba organizācijas un disciplīnas uzlabošanas pasākumus, par kuriem Mūrniece izziņoja pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī, kurā bija iesaistīti tiesībsargi.

Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars atzina, ka demisijas raksta iesniegšana bijusi pārsteigums lielākajai daļai, tomēr piebilda, ka viņi atrodas tiešā Valsts policijas pakļautībā.

«Vēlams, lai iesāktais tiktu turpināts un ieviests, lai izteiktais nepaliktu tikai ideju līmenī,» uz reformu pēctecību norādīja Pastars.

Kurzemes reģiona pārvaldē norādīja uz konkrētu ministres Mūrnieces veikumu. Esot būtiski, lai turpinātos Ventspils policijas iecirkņa nodarbināto pārcelšanās uz  jaunām telpām Ostas ielā. Telpu pārņemšana no Aizsardzības ministrijas ir pašreizējās ministres nopelns, uzsvēra pārvaldē.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis iekšlietu ministres Mūrnieces ceturtdien iesniegto atlūgumu vēl nav pieņēmis. Ar Mūrnieci viņš varētu tikties pirmdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu