Smoļenskas traģēdija: Polijas ministru viedokļi atšķiras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Polijas politiķi turpina nākt klajā ar apgalvojumiem par Smoļenskas traģēdijas iemesliem, tomēr šie apgalvojumi bieži ir pretrunā ar otra teikto, vēstī BBC.

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paziņojis, ka poļu piloti pieļāvuši kļūdu, veicot nosēšanos sliktas redzamības apstākļos.

«Skaidrs, ka poļu piloti kļūdījušies. Viņi nedrīkstēja veikt nosēšanos tādā miglā, lai arī cik mēs to mēģinātu noliegt,» Sikroskis sacījis kādā televīzijas intervijā.

Tai pat laikā tieslietu ministrs Kšištovs Kvatkovskis norādīja, ka, iespējams, tomēr vainojami ir Krievijas lidostas «Severnij» dispečeri.

Iepriekš vienīgais politiķis, kurš viennozīmīgi atzina poļu pilotu vainu, bija Polijas pārstāvis Starptautiskajā aviācijas komitejā (SAK) Edvards Klihs.

Citi Polijas politiķi, īpaši tas raksturīgi opozīcijai, traģēdijā vainoja Krievijas dispečerus.

Sikorskis tāpat komentēja Jaroslava Kačiņska izteikumu, ka SAK publicētais ziņojums «aizvaino poļu tautu un pilotus»: «Jaroslavs Kačiņskis uzskata, ka pilots nevarēja kļūdīties, jo ir polis, tāpēc apgalvojumi, ka tomēr ir bijusi kļūda, esot nepatriotiski. Diemžēl, mēs zinām, ka mūsu piloti mēdz kļūdīties,» sacīja ārlietu ministrs.

Savukārt par krievu dispečeriem Sikroskis sacīja tā: «Krieviem vajadzētu būt pateicīgiem, ja Polijas ziņojums atainos, ka jāveic korekcijas dispečeru darbā. Krieviem taču arī ir svarīgi, lai lidojumi būtu droši. Mums ir kopīgas intereses. Problēmas sākas brīdī, kad tiek iejaukta politika.»

Savukārt Polijas tieslietu ministrs SAK atzinumu nosaucis par «vienpusīgiem» un «apšaubāmiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu