Mārtiņa Freimaņa labdarības fondam saziedoti vairāk nekā Ls 48 000

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

11.martā «Arēnā Rīga» notikušo Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertu  apmeklējuši vairāk kā 10 000 cilvēku, un  vēl tikpat koncertu noskatījušies tiešraidē internetā. Pasākumā pulcējās Mārtiņa draugi un skatuves kolēģi, kā arī viņa radītās jaunās zvaigznes un tūkstošiem talanta cienītāju, kuri koncerta laikā necentās valdīt ne smieklus, ne asaras.

Ieņēmumi no koncerta kopā ar ziedojumiem , kas tika saņemti gan uz vietas arēnā, ziedojot un  iegādājoties koncerta piemiņas lietas , gan zvanot uz atvērto tālruņa līniju 90006380 un pārskaitot līdzekļus Mārtiņa Freimaņa fonda kontā, sastāda 48 461,86 LVL. Daļa no ieņēmumiem tiks novirzīti mūziķa piemiņas vietas izveidei.

12.martā noturēta pirmā fonda dibinātāju sēde, kurā lemts par nodibinājuma tālāko darbību. Par piemiņas vietai piemērotāko fonda dibinātāji vienbalsīgi atzinuši Aizputes pilsētu – tieši tur iesākās Mārtiņa mūziķa gaitas un šo vietu viņš uzskatīja par savām mājām. Memoriāla izveidi uzņēmies tēlnieks Uldis Zariņš, ar ko Freimanis sadarbojies koncerttūres «Suns» laikā. Aizputē uz mājas Kalvenes ielā, kurā Mārtiņš uzauga un dzīvoja līdz 1995. gadam, tiks uzstādīta arī piemiņas plāksne.

Būtisks fonda darbības virziens būs jauno mūziķu atbalsts. Jaunās grupas tiks aicinātas iesniegt savus darbus un perspektīvākajiem no fonda līdzekļiem tiks dota iespēja veikt savu pirmo profesionālo studijas ierakstu. Par ierakstu izvērtēšanu rūpēsies galvenokārt grupa «Tumsa», un Kārlis Būmeisters, kura karjerā liela nozīme bijusi  Mārtiņa palīdzībai un ietekmei.

Dzīves laikā Mārtiņš cieši sadarbojās ar bērnu namiem– viņš uzskatīja, ka vairāk par materiālajiem labumiem,  to iemītniekiem nepieciešama iedvesma un piederības sajūta. Vienā no tiem – Lejasstrazdu bērnu namā mūziķis pavadīja daudz sava laika, rosinot bērnus uz dažādām radošām aktivitātēm. Freimaņa fonds turpinās šo tradīciju, organizējot bērnu namu bērniem kopīgus pasākumus ar Latvijas mūziķiem un citām sabiedrībā zināmām personībām. Kopā pavadot laiku ar tur mītošajiem bērniem, fonds dos viņiem ierosmi priecāties, noticēt sev un attīstīties. Kopā ar Lejasstrazdu bērniem Mārtiņam tapusi dziesma «Tu esi viens no mums». Dziesmas nosaukums turpmāk būs šīs programas devīze.

Kā viens no pirmajiem fonda darbiem būs sadarbība ar biedrību «Dižvanagi». Šajā biedrībā darbojas Mārtiņa domubiedrs Ingars Gudermanis un tās darbībā ietilpst dzīvnieku, kas palikuši bez pajumtes, izmitināšana un aprūpēšana, lai sagādātu prieku bērniem ar īpašām vajadzībām Liepājas rajonā. Biedrība atvērusi mini zoodārzu ,kur mīt dažādi bez mājām palikuši dzīvnieki – pundurcūkas, mājas seski, suņi, kazas u.c..  Bērnu atveseļošanai un attīstībai tiek izmantota dzīvnieku terapija  - nodarbības notiek gan ar suņiem, gan ponijiem. Vasarā Dižvanagiem paredzēta vasaras nometne, kurai notikt palīdzēs arī Mārtiņa Freimaņa fonds.

Fonda tālākai darbībai un mērķu sasniegšanai joprojām ir iespējams ziedot – darbojas gan  tālrunis 90006380 (maksa par zvanu 1 ls) , gan iespējams arī veikt naudas pārskaitījumu kontā LV57HABA0551030362513 (reģ. Nr 40008173605, nodibinājums Mārtiņa Freimaņa Fonds). Ziedojot lūdzam norādīt, kādam mērķim šie līdzekļi paredzēti.

Mārtiņa Freimaņa Fonds pateicas visiem atbalstītājiem, bez kuriem mūziķa piemiņas koncerts nebūtu varējis notikt. Vēl šogad koncerts tiks izdots DVD un Blu-ray formātā, taču nākamajā Mārtiņa dzimšanas dienā  - 07.02.2012 visi atkal tiksimies viņa atceres koncertā. Sīkāka informācija – «mff.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu