Baltkrievi zina, kurš uzspridzināja metro. Terorists izvēlējās «visveiksmīgāko» vietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Baltkrievijas tiesībsargājošās institūcijas, izmeklējot terora akta iespējamību Minskas metro, noskaidrojušas iespējamo sprādziena izpildītāju, vēstī aģentūra «Interfax», atsaucoties uz atbildīgo dienestu pārstāvju sacīto. Šobrīd spridzinātājs tiek meklēts.

Ir zināms, ka sprādzienu gatavoja vairāki cilvēki. «Mums ir zināmi vairāki cilvēki, kuri varētu būt saistīti ar terora aktu «Oktjabrjskaja» metro stacijā Minskā,» paziņoja drošības dienesta pārstāvis.

Šobrīd precīzi un droši zināms vismaz viens cilvēks, tomēr sīkāka informācija par šo personu netiek sniegta. «Es pagaidām nevaru atklāt viņa vecumu un vārdu, notiek izmeklēšana,» sacīja pārstāvis.

Tikmēr upuru skaits palielinās - oficiāli tiek ziņots par 12 bojāgājušajiem. Deviņi jau esot atpazīti. Hospitalizēti šobrīd ir 157 cilvēki: 26 cietušo veselības stāvoklis ir smags, 58 cilvēki guvuši vidēji smagus ievainojumus, bet 67 cilvēku stāvoklis tiek vērtēts kā apmierinošs. Kopā terora aktā cietuši 204 cilvēki.

Tikmēr mediji ziņo, ka teroristi izvēlējās «visveiksmīgāko» vietu sprādziena īstenošanai. Proti, pēc sprādziena viena no divām Minskas metro līnijām ir slēgta. Medijs «Russkaja gazeta» ziņo, ka labāku vietu, kurā panākt maksimālo efektu, būtu grūti iedomāties, proti, Minskas metro sastāv no divām līnijām, bet pārsēšanās notiek tikai vienā vietā - tur arī notika sprādziens. Līdz ar to, var teikt, ka sprādziens gandrīz paralizēja Baltkrievijas galvaspilsētas metro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu