«WikiLeaks»: ASV mēģināja distancēties no Igaunijas «Bronzas kareivja» lietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

ASV mēģināja distancēties no Igaunijas «Bronzas kareivja» pieminekļa skandāla, liecina «WikiLeaks» rīcībā nonākušās ASV diplomātiskās telegrammas.

«Mēs nesaprotam, kāpēc Igaunijas valdība nolēma tagad uzreiz risināt šo problēmu, bet tam var būt kāds sakars ar pirmsvēlēšanu laiku,» 2007.gada februārī raksta amerikāņu diplomāti.

Savukārt ASV vēstniece Tallinā Aldona Vosa 2006.gada jūnijā telegrammā rakstīja, ka Vašingtona nolēmusi distancēties no debatēm par «Bronzas kareivi», lai netiktu provocēta un ierauta šajā skandālā, vēsta Igaunijas laikraksts «Postimees».

Citā telegrammā amerikāņu diplomāti raksta, ka Krievijas vēstnieks Latvijā, 2007.gada februārī tiekoties ar ASV vēstnieci Rīgā, paziņojis, ka Igaunijas amatpersonas ir maniaki un ka šādas personas jāizolē no sabiedrības.

ASV amatpersonu attieksme mainījās pēc aprīļa nemieriem, kad Krievijas prokremlisko jauniešu organizācijas aplenca Igaunijas vēstniecību Maskavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu