Saistībā ar Jēkabpils apšaudi Mūrniece izsaka aizrādījumu Ķuzim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrijā pēc izmeklēšanas ir izbeigta disciplinārlieta pret Valsts policijas priekšnieka vietnieku, Rīgas reģiona pārvaldes(RRP) priekšnieku ģenerāli Intu Ķuzi, portālu «Apollo» informēja ministrijā.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumu Ķuzim ir izteikusi aizrādījumu, kā arī vienlaikus uzdevusi pilnveidot disciplināro uzraudzību Valsts policijas RRP.

Līdz ar šīs disciplinārlietas izbeigšanu Iekšlietu ministrijā ir noslēgušās pārbaudes saistībā ar šā gada janvārī Jēkabpilī notikušo apšaudi, savukārt Valsts policijā darbs vēl turpinās.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija ir pabeigusi arī Jēkabpils nelaimes gadījuma izmeklēšanu un 50 000 latu pabalsta saņemšanai aicinājusi atsaukties Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma laikā bojā gājušā Valsts policijas darbinieka Andra Znotiņa neatraidāmos mantiniekus.

Tāpat arī pieņemts lēmums izmaksāt vienreizējus pabalstus apšaudē cietušajiem Salvim Tihanovskim un Rimam Švedam. Vienreizējā pabalsta apmērs atbilstoši nelaimes gadījumā gūtā veselības bojājuma smaguma pakāpei, kuru 16 nedēļas pēc ārstēšanas uzsākšanas noteiks Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija, ir no 100 latiem līdz 5000 latiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu