Muzeju naktī pirmo reizi piedalās Rīgas ūdensapgādes muzejs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muzeju nakts ietvaros šā gada 14.maijā plašākam apmeklētāju lokam durvis vērs Rīgas ūdensapgādes muzejs. 

«1188» Muzeju nakts pasākumu karte

SIA «Rīgas ūdens» pārraudzībā esošais muzejs dibināts 1984. gadā vecās sūkņu stacijas ēkā, kas būvēta 1904. gadā. Muzeju apmeklēt ikdienā iespējams tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās, darba dienās, un līdz šim tas Muzeju nakts pasākumos nekad nav piedalījies.
Muzeja ierobežoto apmeklējamu nosaka tā atrašanās aizsargājamā teritorijā, tāpēc Muzeja naktī visiem interesentiem, kuri nevarēja saskaņot savas iespējas ar muzeja ierobežoto darba laiku, būs lieliska iespēja muzeju apmeklēt.

Muzeju naktī apmeklētajiem būs iespēja iepazīties ar Rīgas ūdensapgādes vēsturi vairāk nekā četru gadsimteņu garumā un apskatīt vairāk nekā 100 muzeja eksponātu. Unikālākais muzeja eksponāts ir vairāk nekā 100 gadus vecie tvaika ūdenssūkņi, kuri ražoti tepat Rīgā pagājuša gadsimta sākumā.

SIA «Rīgas ūdens» muzeja nakts pasākuma organizēšanas mērķis ir ne vien iepazīstināt iedzīvotājus ar Rīgas pilsētas ūdensapgādes vēsturi, bet arī sniegt interesentiem skaidrojumu par ūdensapgādes kvalitātes un problemātikas jautājumiem Rīgā - Muzeja nakts ietvaros apmeklētajiem būs iespēja iepazīties arī ar Rīgas ūdensvada ūdens kvalitāti, degustēt pazemes ūdeni, kas iegūts tepat Baltezera - Zaķumuižas ūdensgūtvē, uzdot jautājumus par ūdens kvalitāti SIA «Rīgas ūdens» speciālistiem, vērot eksperimentus ar dažādiem ūdens paraugiem, kurus demonstrēs laboratorijas speciālisti.

Pasākumu apmeklēt apņēmušas arī Rīgas domes atbildīgās amatpersonas. Lai apsvērtu iespēju nākotnē iekļaut Rīgas ūdensapgādes muzeju tūrisma maršrutos, to apmeklēs arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Muzeju nakts ietvaros Rīgas ūdensapgādes muzejs būs atvērts no pulksten 17:00 līdz 24:00. Ik stundu apmeklētāju grupām būs iespēja iepazīties ar muzeja ekspozīciju gida pavadībā. Svētku noskaņu vakara garumā uzturēs lauku muzikanti.

Muzeja adrese: Sūkņu stacijas «Baltezers», Rīgas rajons, Ādažu novads (orientieris - norāde uz muzeju, Rīgas - Tallinas šosejas, 3.kilometrā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu