Jaunas likstas un satraukumi Fukušimā. Publicē video no reaktora zemūdens zonas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

No Fukušimas atomelektrostacijas (AES) Japānā jaut atkal jūrā noplūdušas radioaktīvās vielas. Radioaktīvo vielu koncentrācija ūdenī desmitiem tūkstošu reižu pārsniedz normu, ceturtdien ziņo Japānas mediji.

Spēkstacijas apsaimniekotāja TEPCO inženieri noskaidrojuši, ka noplūde notiek no trešā reaktora caurules, kurā fiksēts neliels caurums.

Noplūde fiksēta trešdien, taču ceturtdien kļuvis zināms, ka jau svētdien radiācijas līmenis ūdenī pie trešā reaktora bija ārkārtīgi augsts. TEPCO atzina, ka nav informācijas, kad tieši sākusies noplūde, taču solīja izmeklēt šo gadījumu.

Tāpat spēkstacijas apsaimniekotājs ceturtdien pirmo reizi publicēja video, kas nofilmēts zem ūdens ar kameras-robota palīdzību.

Ceturtdien no Fukušimas pienāca arī citas satraucošas ziņas - kļuvis zināms, ka AES pirmajā reaktorā pilnīgi izkusuši kodoldegvielas stieņi.

Tādā veidā TEPCO pirmo reizi atzina, ka kodoldegvielas stieņi ir pilnīgi izkusuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu