Fukušimā izdedzis reaktora apvalks. Var izgāzties «ūdens sarkofāga» izveide

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kodoldegvielas kušana pirmajā Fukušimas atomelektrostacijas (AES) energoblokā un radioaktīvā ūdens noplūde nopietni sarežģī reaktora dzesēšanas darbus, atzina AES apsaimniekotājs TEPCO.

Mediji ziņo: speciālisti uzskata, ka izkususī kodoldegviela izdedzinājusi reaktora iekšējās daļas apvalku. Visticamāk, izdedzināts ir arī reaktora ārējais apvalks. Nesen reaktora pagraba nodalījumā atrasts ievērojams daudzums radioaktīvā ūdens, kas, kā tiek uzskatīts, izplūdis no reaktora.

Tādā veidā ūdens sarkofāga veidošanas operācija var izgāzties.

Premjera padomnieks svētdien paziņojis, ka TEPCO, iespējams, nāksies atteikties no ūdens sarkofāga izveides ūdens noplūdes dēļ. Tomēr TEPCO vēl grasās veikt izpēti, lai noskaidrotu, cik daudz ir bojāts reaktors.

Svētdien arīdzan ir sākta to cilvēku evakuācija, kuri dzīvo ap noteikto evakuācijas zonu.

Japānas valdība lūdza vairāku ciemu iedzīvotājus, kuri atrodas netālu no 20 kilometru «nāves zonas», līdz maija beigām pamest savus mājokļus. Svētdien sākta šo cilvēku evakuācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu