Brits cīnās pret «ļaunuma sakni» - Hariju Poteru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Anglijā kāds veikalu ķēdes īpašnieks atsakās tirgot burvju puisēna Harija Potera rotaļlietas, aizbildinoties ar to, ka tas varētu slikti iespaidot bērnus un veicināt viņu pievēršanos maģijai.

Īpašnieks Gerijs Grants (Gary Grant) ir pārliecināts kristietis un apgalvo, ka nevienā no saviem rotaļlietu veikaliem nekad netirgos preces, kas bērnus varētu pārlieku ieinteresēt burvestību pasaulē.

Veikala apmeklētāja Dženifera Gledhila (Jennifer Gledhill), ierodoties «The Entertainer» veikalā kopā ar 8 gadīgo dēlēnu un neatrodot veikala plauktos kāroto Harija Potera Lego figūriņu, sacēlusi traci.

«Veikala menedžerim lūdzu palīdzību jaunās Harija Potera figūriņas sameklēšanā, taču viņš man atbildēja, ka šī esot kristiešu kompānija un viņi netic ļauna mācīšanai bērniem,» The Daily Mail reportierim atklāja Dženifera.

Sieviete neslēpa savu sašutumu un atzina, ka īpašnieka teiktais viņu aizvainojis, jo viņa necenšoties bērnu pievērst nedz maģijai, nedz arī citiem, pēc īpašnieka domām, ļaunumiem.

«The Entertainer», kas ir viena no lielākajām rotaļlietu mazumtirdzniecības veikalu ķēdēm Anglijā, īpašnieks uz klientes sūdzību atbildējis, ka viņš nemēģina pircējiem uzspiest savas vērtības un ticību un cerot, ka Gledhilas kundze veikalā vēl iegriezīsies.

Tomēr savu nostāju īpašnieks nemaina – Harija Potera līnijas preces viņa veikalos netirgos. «Šīs filmas un grāmatas atspoguļoti kulti – burvestības un raganošana. Galu galā esmu atbildīgs par tām precēm, ko tirgoju. Man ir jāpārrauga visas preces un jāpārliecinās, ka to pārdošana, man ir pieņemama,» stāsta Gerijs Grants.

Jāatzīmē, ka īpašnieks savā veikalu ķēdē nepārdod arī populāro svētku Helovīnu maskas, rotaļlietas un citas preces, bīstoties, ka arī tās bērnus varētu novest no pareizā ceļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu