Hermanis noraida sadarbību ar austriešu aktieri Klausu Mariju Brandaueru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis, iestudējot Artūra Šniclera drāmu «Tālā zeme» («Das Weite») Vīnes Burgteātri, noraidījis sadarbību ar austriešu aktieri Klausu Mariju Brandaueru, vēsta portāls «diena.lv».

Hermani par iestudējuma režisoru bija izvēlējies pats Brandauers, bet, kā raksta portāls, Jaunā Rīgas teātra režisors Austrijas teātra un kino leģendai lūdzis atstāt mēģinājuma telpu aktiera augstprātīgās attieksmes dēļ.

Brandauers bijis apmierināts gan ar izrādes konceptu, gan dekorācijām, taču konfliktu radījusi viņa uzpūtīgā izturēšanās pret režisoru, pārējiem izrādes veidotājiem un kolēģiem.

«Pārējā izrādes ansambļa trupa notikušo uztvēra ar aplausiem un laikā, kad risinājās pārrunas starp Brandauera kungu, teātra direkciju un režisoru, pasūtīja kasti šampanieša - režisoram par drosmi beidzot tā sauktajām zvaigznēm ierādīt viņu vietu modernajā teātrī, kurš visupirms ir kopīgs darbs, nevis personīgo ambīciju un kaprīžu izlādēšanas arēna,» raksta «diena.lv».

Brandaueram «Tālajā zemē» bija paredzēta galvenā loma - aktierim vajadzēja iejusties lugas varoņa Hofreitera tēlā, kas austriešu dramaturģijā esot sava veida «nacionālais Hamlets un Kazanova vienkop». Tas ir tēls, kurā kāro iejusties katrs cienījamus gadus sasniedzis austriešu aktieris, un Brandauers ar šo lomu bija iecerējis atgriezties Burgteātrī pēc astoņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu