VL-TB/LNNK par Saeimas balsojumu: ciniska visatļautība pret pilsoņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nacionālās apvienības Saeimas frakcija pauž sašutumu par šīsdienas parlamenta deputātu balsojumu, ar kuru likumsargiem liegta iespēja veikt kratīšanas Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās.

«Noraidot tiesībsargājošo institūciju prasību, Saeimas deputātu vairākums faktiski bez pamatojuma izteicis tām neuzticību, liedzot veikt izmeklēšanas procedūras iespējamo noziedzīgu nodarījumu pierādījumu vākšanā. Uzskatām, ka līdz ar to ir pārkāpta zināma robežšķirtne, pēc kuras atjaunot pašreizējās Saeimas uzticību sabiedrības acīs vairs nebūs iespējams,» apvienības paziņojumā norāda deputāts Imants Parādnieks.

Ir pieņemts lēmums, kura būtība ir ciniska visatļautības un pārākuma sajūta attieksmē pret Latvijas pilsoņiem, tāpēc Nacionālā apvienība aicina pilsoņus rūpīgi izvērtēt katra deputāta un politisko partiju balsojumu, izdarīt secinājumus un pieņemt atbilstošus lēmumus turpmākai rīcībai.

Savukārt partijas «Pilsoniskā savienība» (PS) valde uzskata, ka Saeimas balsojums liecina par milzīgo ietekmi, kāda joprojām parlamentā ir oligarhiem, biznesa portālu «Nozare.lv » informēja PS preses sekretāre Dace Balode.

PS aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) kā valdības vadītāju pieprasīt skaidrojumu ZZS par tās Saeimas deputātu rīcību, atturoties balsojumā, kā arī norādīt ZZS, ka tā ar savu rīcību apdraud turpmāko koalīcija pastāvēšanu.

PS uzskata, ka situācija, kad parlamenta vairākums neiestājās par patiesības noskaidrošanu, iezīmē Saeimas morālo krīzi.

«Šodienas Saeimas balsojums liecina par oligarhu patieso ietekmi uz Saeimas darbību, viņu visatļautības un nesodāmības sajūtu. Tas arī demonstrēja Saeimas vairākuma, tostarp partiju apvienības «Vienotība» koalīcijas partneru - Zaļo un zemnieku savienības - nevēlēšanos noskaidrot patiesību par augstu amatpersonu iespējamiem noziedzīgajiem nodarījumiem un neuzticēšanos tiesībsargājošajām institūcijām. Notikušais nenoliedzami ietekmē jau tā trauslo valdības koalīciju, apdraud ekonomiskās situācijas stabilizāciju un liecina, ka koalīcija zaudē kopīgo vērtību platformu,» paziņojumā medijiem pauž PS.

Par KNAB pieprasījumu Saeimas plenārsēdē nobalsoja tikai «Vienotības» un VL-TB/LNNK frakcijas deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu