Ģenerālprokurors pārsteigts par izteikumiem Saeimā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas lēmums neatbalstīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūgto kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietās neietekmēs iegūtos pierādījumus, jo visa šī procedūra ir tik gara, tāpēc kratīšanas jēga - pārsteiguma moments, savu lietderīgumu zaudē, intervijā Latvijas Radio atzina Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš uzsvēra, ka ceturtdienas Saeimas ārkārtas sēdes balsojums norāda uz nepieciešamību pārskatīt šo deputāta imunitātes institūtu, jo vakardienas balsojums ir pierādījis tā bezjēdzīgumu.

Ģenerālprokurors atzina, ka ir pārsteigts par Saeimas lēmumu, jo bija gaidījis rūpīgāku situācijas analīzi. Tāpat Kalnmeieru pārsteiguši izteikumi un komentāri Saeimā - šī lieta esot safabricēta un tas ir farss. Tāpat esot pieminētas trīs iestādes - KNAB, tiesa un Ģenerālprokuratūra, kas šo farsu sarīkoja.

«Kāds, kuru nesaukšu vārdā, izteicās, ka Ģenerālprokuratūras reputācija cietusi. Nu, skatīsimies, kā reputācija būs cietusi,» sacīja Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors kategoriski noraidīja šīs lietas saistību ar prezidenta vēlēšanām un paskaidroja, ka informācija par šo lietu bija noplūdusi, tāpēc bija nekavējoties jārīkojas. Tāpat viņš noliedz, ka tā būtu pamats runāt par politisko izrēķināšanos.

Kalnmeiers norādīja, ka tiks veikta analīze, no kurienes notikusi informācijas noplūde, taču prakse un pieredze rāda, ka šo avotu atrast ir ļoti grūti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu