Šlesers: valdības faktiski vairs nav

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Andra Bērziņa ievēlēšana ir ļoti pozitīvs solis. Mums vakar bija ļoti smagas vēlēšanas, jo prezidents tika ievēlēts ar nelielu vairākumu,» intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

«Domāju, ka situācija ir pozitīva, jo Bērziņš ir tautsaimnieks, nācis no biznesa vides un zina, kā jāpelna nauda. Laikā kad Latvija aizņēmusies daudzus miljardus un nezina, kā to atdot, dzīvo uz parāda, labi ka Latvijai ir prezidents, kurš domā, kā strādāt,» teica Šlesers.

Šlesers izvairījās atbildēt, vai jaunajam prezidentam vajadzētu meklēt iespēju atcelt līdzšinējā prezidenta Valda Zatlera rīkojumu par rosinājumu atlaist Saeimu, viņš norādīja, ka šis ir ļoti sarežģīts jautājums, uz kuru atbildes būtu jāmeklē juristiem.

Šlesers tāpat arī neesot piedalījies sarunās par jaunas koalīcijas izveidi.

Viņš norādīja, ka sācies priekšvēlēšanu laiks, īpaši attiecinot to uz «Vienotību». No vienas puses «Vienotība» esot slavinājusi Zatleru no tribīnes, no otras  - pie sevis domājusi - «šausmas, šis cilvēks mūs atlaida». Viņu mīlestība lielā mērā esot saistīta ar to, ka viņi Zatlera popularitāti vēlas «pievilkt» «Vienotībai», uzskata Šlesers.

Uz jautājumu, cik lielas izredzes ir LPP/LC iekļūt nākamajā Saimā, Šlesers atbildēja, ka katra partija gatavosies vēlēšanām, un vēlētāji varēs izdarīt izvēli vēlēšanu dienā.

Šlesers uzskata, ka valdība faktiski vairs nepastāvot un līdz vēlēšanām tā neko būtisku vairs nepaveikšot. «Pašreizējā valdība praktiski vairs nestrādā - tas ir formāls veidojums,» teica Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu