BBC nomainījis «nepareizā» Andra Bērziņa fotogrāfiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Britu sabiedriskā raidkorporācija BBC nomainījusi «nepareizā» Andra Bērziņa fotogrāfiju pie raksta par Latvijas prezidenta ievēlēšanu.

Savu kļūmi pamanījusi arī Krievijas ziņu aģentūra RBC, nomainot iepriekš prezidenta vēlēšanu ilustrācijai pievienoto «nepareizā» Bērziņa fotogrāfiju.

Kā jau ziņots, biznesa medijs RBC un britu sabiedriskā raidkorporācija BBC ceturtdien vēsta, ka par Latvijas prezidentu ievēlēts Andris Bērziņš, savus rakstus ilustrējot ar foto, kurā redzams Latvijas ekspremjers Andris Bērziņš (PLL).

Abos respektablajos medijos ziņās pārējā informācija ir adekvāta, tajās pārstāstīti pēdējo nedēļu notikumi Latvijas politikā un ieskicēta jaunievēlētā prezidenta biogrāfija.

Kā jau ziņots, pašreizējā Saeimā bija trīs deputāti ar vienādu vārdu un uzvārdu - Andris Bērziņš. Divi, starp kuriem ir arī jaunievēlētais prezidents, pārstāvēja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), bet trešais ir ekspremjers («Par labu Latviju»).

Kā ziņots, bez jaunievēlētā Valsts prezidenta, eksbaņķiera Andra Bērziņa, Latvijas Iedzīvotāju reģistrā ir atrodamas ziņas par vēl 188 citiem Andriem Bērziņiem, tomēr aģentūras LETA aptaujātie politologi iepriekš apšaubīja, ka Bērziņa ievēlēšanas gadījumā daļa sabiedrības viņu varētu jaukt ar kādu citu, kuram ir tāds pats vārds un uzvārds.

Iedzīvotāju reģistrā patlaban ir reģistrētas 189 personas, kurām pirmais vārds vai citi vārdi ir Andris, bet uzvārds - Bērziņš, tai skaitā 183 no šīm personām Andris ir pirmais un vienīgais vārds, aģentūra LETA uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra departamentā.

Bez abiem jau pieminētajiem Andriem Bērziņiem Saeimā patlaban darbojas arī Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš (ZZS).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu