Ušakova ziedojumu konti slēgti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ārstēšanai atvērtie ziedojumu konti un tālruņa līnija ir slēgta, jo nepieciešamā summa jau ir saziedota, aģentūrai LETA pastāstīja mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Rīgas mērs joprojām atrodas Berlīnes mediķu intensīvā aprūpē, un viņam nepieciešama uzmanīga ārstēšana, tomēr arī slimības laikā Ušakovs ar interneta palīdzību seko līdzi Latvijā notiekošajam. «Jā, pateicoties internetam, viņam ir tāda iespēja,» atzīst Kononova, taču to, kas mēram būtu sakāms par notikumiem valstī, neatklāj.

Ušakova veselības stāvoklis pamazām uzlabojas, un slimības laikā no publiskās komunikācijas viņš lielākoties atturas, tomēr sestdien mikroblogošanas vietnē «Twitter» ierakstīja: «Nedēļa pēc komas - ja paveiksies, uz 3 minūtēm izlaidīs šodien ārā. Un, ja pavisam veiksies, tad uz Jāņiem viens kauss ar kvasu.«

Rīgas mērs arī izteica pateicību par viņam sniegto palīdzību: «Un svarīgākais - paldies katram par atbalstu! Diez vai bez šī atbalsta man būtu cerība uz kādu pilnvērtīgu dzīvi.«

Jau ziņots, ka Ušakovs 22.maijā piedalījās «Nordea» Rīgas maratonā, kurā gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša mēram kļuva slikti ar veselību un viņš nogādāts Intensīvās terapijas nodaļā Stradiņa slimnīcā. Pēc Latvijas mediķu ieteikuma 24.maijā Rīgas mērs ar speciālu lidmašīnu tika nogādāts Vācijā, kur viņa ārstēšanu turpina «Charite» klīnikas speciālisti Berlīnē.

Ušakovs nedēļu tika turēts medikamentu uzturētā miegā, no kura tika atmodināts 30.maijā. Sestdien, 4.jūnijā, mēram pirmo reizi kopš nonākšanas slimnīcā ārsti atļāva iziet ārā. Mērs vēloties pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā un turpināt darbu, tomēr ārsti uzsver, ka drīzākais iespējamais laiks, kad Ušakovs varētu pamest slimnīcu, būs ne ātrāk kā ap Jāņiem, norādīja Kononova.

Lai palīdzētu segt ārstēšanās izmaksas, Ušakova radinieki 27.maijā atvēra ziedojumu kontu un maksas tālruņa numuru. Nedēļas laikā līdz 3.jūnijam mēram tika saziedoti vairāk nekā 180 000 latu - līdz 3.jūnijam kontā saņemti 140 000 latu, ar īsziņas starpniecību saziedoti nedaudz vairāk nekā 20 000 latu, savukārt uz «Lattelecom» maksas tālruni ir izdarīti 21 750 zvani, katrā reizē ziedojot vienu latu.

Par ārstēšanu Berlīnes klīnikā patlaban ir saņemts depozīta rēķins par 250 000 eiro (175 500 latiem). Savukārt rēķins par transportēšanu no Rīgas uz Berlīni varētu sasniegt 20 000 eiro (14 000 latu). Līdz ar to saziedoto līdzekļu pietiks, lai segtu ārstēšanas izmaksas, un ziedojumu konts no šodienas, 6.jūnija, slēgts.

Atsevišķos medijos ziedojumu konti gan tika reklamēti arī šajā nedēļas nogalē jau pēc tam, kad Kononova piektdien informēja, ka nepieciešamā summa jau ir savākta, taču mēra radinieki iepriekš norādīja, ka līdzekļi, kas pārsniegs Ušakova ārstēšanai nepieciešamo summu, tiks ziedoti labdarībai.

Ušakova ģimene no sirds ir pateicīga ikvienam, kas šajā grūtajā situācijā atbalstīja viņus un sniedza palīdzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu