KNAB saucis pie administratīvās atbildības AS «Sadales tīkls» bijušo valdes priekšsēdētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saucis pie administratīvās atbildības AS «Latvenergo» meitasuzņēmuma AS «Sadales tīkls» bijušo valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku, kurš, kļūdams par elektromateriālu un iekārtu ražošanas uzņēmuma «Jauda» attīstības direktoru, ir pārkāpis interešu konflikta novēršanas likumu.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, pārbaudes laikā tika konstatēts, ka amatpersona pārkāpusi likumu, kas nosaka aizliegumu, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti.

Par minēto pārkāpumu Liuziniks tika saukts pie administratīvās atbildības. KNAB neprecizēja, kāds sods amatpersonai ticis piemērots, tomēr norādīja uz likumu, kurā paredzēts naudas sods no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

Iepriekš vēstīts, ka Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) nosūtījis vēstuli KNAB, lūdzot izvērtēt, vai Liuziniks, kļūdams par elektromateriālu un iekārtu ražošanas uzņēmuma «Jauda» attīstības direktoru, ir rīkojies atbilstoši interešu konflikta novēršanas likumam, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Kampara padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.

Jau ziņots, ka pērn jūnija vidū Liuziniks iekārtojies darbā energofirmā «Jauda», ziņoja interneta portāls «Pietiek.com». Šī firma ir viens no vērā ņemamiem «Latvenergo» izsludināto iepirkumu uzvarētājiem. Pērn maijā «Jauda» no Liuzinika vadītajiem «Sadales tīkliem» saņēmusi pasūtījumu par 3,29 miljoniem latu un bijusi partnere arī citos «Latvenergo» un «Sadales tīklu» iepirkumos kopumā par vēl vairāk nekā četriem miljoniem latu, vēsta portāls.

Liuziniks no valdes priekšsēža amata «Latvenergo» meitasfirmā «Sadales tīkls» bija spiests atvadīties pērn vasarā, pēc tam kad KNAB viņu kopā ar bijušo «Latvenergo» valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu un vietnieku Aigaru Meļķo aizturēja aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, naudas atmazgāšanu un kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros. Liuzinikam, tāpat kā Miķelsonam un Meļķo, ar tiesas lēmumu vasarā tika piemērots apcietinājums, vēlāk visi tika atbrīvoti.

«Jauda» ir viens no lielākajiem dažādu elektromateriālu un iekārtu (kabeļi, slēdži, izolatori, drošinātāji, līniju armatūras, transformatoru apakšstacijas u.tml.) ražotājiem Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu