Štrauss-Kāns atkal var tikt iepīts skandālā; jau atkal par izvarošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Francijas žurnāliste Tristana Banona šonedēļ vērsīsies prokuratūrā, apsūdzot Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) bijušo izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, pirmdien apliecināja viņas advokāts Davids Kubi.

«Es rīt 5.jūlijā nosūtīšu sūdzību prokuroram, kas to saņems trešdien no rīta,» advokāts sacīja žurnālam «L'Express».

Tostarp Štrausa-Kāna advokāti paziņojuši, ka bijušais SVF vadītājs grasās vērsties ar pretprasību pret Banonu par apmelošanu.

32 gadus vecā Banona apgalvo, ka Štrauss-Kāns viņu 2003.gadā uzaicinājis uz savu dzīvokli, lai tur sniegtu interviju. Kad žurnāliste tur ieradusies, viņš tai «meties virsū kā šimpanze riesta laikā».

Šīs apsūdzības viņa izteikusi 2007.gadā televīzijā un vēlāk intervijā kādam tīmekļa medijam, tomēr līdz šim ar oficiālu prasību varasiestādēs nebija vērsusies.

Advokāts Kubi noraidīja pieņēmumus, ka lieta Francijā uzsākta, lai ietekmētu procesa gaitu Ņujorkā, kur bijušo SVF vadītāju par izvarošanas mēģinājumu apsūdzējusi kāda viesnīcas istabene. Tiesa, šī procesa iznākums vairs nešķiet tiks drošs, kā sākotnēji likās, jo radušās nopietnas šaubas par apsūdzības cēlājas ticamību.

«Ar Tristanu Banonu tiešām ir noticis tas, par ko viņa apsūdz Štrausu-Kānu,» norādīja advokāts. «Pat ja šī [t.i., Ņujorkas] lieta izrādīsies nepamatota, mūsu tāda nav. Tā ir ļoti pārliecinoša un pierādījumos balstīta.«

2007.gadā Banona televīzijas sarunu šovā stāstīja par gadījumu, kad kāds augsta ranga politiķis ievilinājis viņu dzīvoklī, sakot, ka vēlas tur sniegt interviju, un tad uzbrucis.

Pārraidītajā raidījuma versijā, kad Banona nosaukusi politiķa vārdu, redaktori to notušējuši ar speciālu skaņas signālu, un auditorija to nav dzirdējusi. Tomēr gadu vēlāk žurnāliste sarunā ar tīmekļa mediju «AgoraVox» apliecināja, ka stāsts bijis par Štrausu-Kānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu