Fotokonkursā aicina grūtnieces nesmēķēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību grūtnieču aktīvās smēķēšanas problēmai un rosinātu smēķējošos vecākus padomāt par savu atvašu veselību, tiek organizēts fotokonkurss «Smokošie bērni», informēja biedrības «Papardes zieds» pārstāve Madara Aldiņa.

Pētījumi liecina, ka Latvijā smēķē vidēji 21% grūtnieču vecumā no 15 līdz 19 gadiem un 14% vecumā no 20 līdz 24 gadiem, norāda Aldiņa. Par 25 gadiem vecāko māmiņu vidū smēķē vidēji 8% sieviešu. Šie dati ir satriecoši un liecina gan par vieglprātīgu vecāku attieksmi pret gaidāmo mazuli, gan arī par zināšanu trūkumu par tabakas lietošanas draudiem veselībai, uzsver «Papardes zieda» pārstāve.

Organizējot fotokonkursu, tā rīkotāji vēlas aktualizēt šo problēmu un rosināt sabiedrību aizdomāties par smēķēšanas grūtniecības laikā un pasīvās smēķēšanas radītajiem riskiem gan jaundzimušo, gan viņu vecāku veselībai.

Lai piedalītos fotokonkursā, no 12.jūlija līdz 12.augustam ir jāiesūta no vienas līdz trīs paša radītas melnbaltas vai krāsainas fotogrāfijas kopā ar fotogrāfijas aprakstu vai devīzi.

smokosie.berni@gmail.com

Konkursa uzvarētājs saņems «Kodak» dāvāto digitālo fotoaparātu, otrās vietas ieguvējs - «Aerodium» dāvanu karti 20 latu vērtībā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji katrs saņems divas biļetes braucienam ar kuģīti pa Rīgas kanālu. Konkursa rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 23.augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu