Tīģerēnam Klifam Grantam traumētās ķepas jāārstē vēl vismaz mēnesi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas zoodārza vienam no jaunākajiem iemītniekiem ‒ tīģerēnam Klifam Grantam ‒ veselības stāvoklis uzlabojas, tomēr sāpošās ķepas būs jāārstē vēl vismaz mēnesi. Šajā laikā tīģerēns publikas apskatei nebūs pieejams, pastāstīja Rīgas zoodārza dzīvnieku kolekcijas vadītāja Guna Vītola.

«Tīģerēns ārstējas, un viņam vēl kādu mēnesi jādzīvo bez publikas uzmanības. Cilvēku atsaucība un interese par tīģerēnu ir ārkārtīgi liela. Igaunijā viņa fani pat izveidojuši atbalsta grupu internetā un atsūtījuši tīģerēnam dāvanas,» sacīja zoodārza pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka tīģerēna veselības sarežģījumi samazinās, tomēr, līdz nebūs pabeigtas visas medicīniskās pārbaudes, neko nevar solīt. Tikmēr tīģerēnam jāsamierinās, ka jādzīvojas telpās.

Jau ziņots, ka uz laiku ir pārtrauktas interneta tiešraides no Rīgas zooloģiskā dārza, kurā varēja vērot tīģerēna Klifa Granta pastaigas un guļvietu, vēstīja Latvijas Televīzijas ziņas.

Tīģerēnam sāp ķepas. Tās traumētas viņa dzīves pirmajās dienās, kad māte centās mazuli noslēpt uz plaukta un tīģerēns krītot guva smagus kāju lūzumus.

Vēstīts arī, ka Rīgas zoodārzs 14.decembrī pirmo reizi publikai atrādīja zoodārzā dzimušo tīģerēnu, kam dots vārds Klifs Grants.

Klifs Grants piedzima 30.jūlijā, un nelaimīgas sagadīšanās dēļ trešajā dzīves dienā viņu vajadzēja nodot dzīvnieku kopēju un vetārstu aprūpē. Pirmos dzīves mēnešus nebija pārliecības par mazuļa dzīvotspēju.

Rīgas zooloģiskajā dārzā mazais tīģerbērns bija ilgu laiku – vairāk nekā desmit gadu – gaidīts jaunums.

Pēdējais iepriekšējā tīģeru pāra Arša un Ambras mazulis Amūrs piedzima 2000.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu