Šīns: referendums par Saeimas atlaišanu ir lietderīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Referendums par Saeimas atlaišanu patlaban saasinājušos demokrātijas izpausmju apstākļos ir lietderīgs, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas prezidents Edgars Šīns.

Viņš pats sestdien paredzētajā referendumā nepiedalīsies, jo tajā laikā atradīsies ārzemēs.

«Protams, ka ir cerība uz pozitīvām izmaiņām valstī. Ļoti daudzi politiskie spēki jau iepriekš ir nākuši ar pārmaiņu lozungu, taču šīs pārmaiņas tā arī nav notikušas. Ceru, ka rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās elektorāts ievēlēs tādus politiskos spēkus, kas spēs šīs pārmaiņas veikt,» sacīja Šīns.

Uzņēmējs uzskata, ka tālāka sabiedrības attīstība ir nenovēršama un pārmaiņām valstī agrāk vai vēlāk ir jānotiek. Jautāts, kādas galvenās pārmaiņas būtu jāveic, Šīns atbildēja, ka «joprojām ir daudz tādu lietu, ko nevaram atļauties».

«Es nesaprotu, kāpēc daļai sabiedrības ir jāstrādā, jāpelna nauda un jāmaksā nodokļi, bet ir daļa sabiedrības, kas ar šo naudu nodrošina sev labu dzīvi. Ir beidzot jāatmet tā pietāte pret valsts pārvaldes aparātu, kas radīts 20 neatkarības gados un ir tik labi iekārtojies, ka rada daudzkārt lielāku ļaunumu nekā tā saucamie oligarhi,» sacīja Šīns.

Jautāts, vai Zatlera reformu partija vai kāds cits politiskais spēks nav viņu aicinājis pievienoties un darboties politikā, Šīns sacīja, ka «es daudzkārt esmu aicināts pievienoties, bet vienmēr esmu atturējies».

«Zatlera kungam es vēlu veiksmi un ļoti ceru, ka gadījumā, ja vēlētāji rudenī šim politiskajam spēkam sniegs atbalstu, tas nesagādās vilšanos,» sacīja Šīns.

Jau ziņots, ka eksprezidents Valdis Zatlers 28.maijā ierosināja Saeimas atlaišanu un par to 23.jūlijā jābalso vēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu